Bülent Ecevit Üniversitesi, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 9 bin 200 yeni öğrenciye kapılarını açacak.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2015-2016 Akademik yılı kayıt işlemleri e-kayıt ve şahsen yapılan müracaatlarla başladı. Kayıtların ilk gününde yaklaşık 3 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, BEÜ’nün öğrenci sayısı 2015-2016 akademik yılında 30 bin sınırını aşacak.
BEÜ yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte yaklaşık 9 bin 200 yeni öğrenciye kapılarını açacak. Özellikle son yıllarda tercih edilebilirliği ve yerleşme oranı oldukça artan ve yüzde yüze yakın doluluk oranına ulaşan üniversitede yeni kayıt olacak öğrencilerle 32 bin olması bekleniyor.
Her geçen yıl bünyesine yeni fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları açan ve buralarda açtığı yeni bölümlerle öğrenci sayısını her yıl arttıran BEÜ’de, yeni eğitim ve öğretim yılında da önemli bir artış yaşanacak. 2010 yılında yaklaşık 16 bin öğrenci sayısının 5 yılda yaklaşık 2 kat artması ve 32 ine ulaşacak olması ise BEÜ’de son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelerin en net göstergelerinden biri olarak ifade ediliyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin nitelikli insan gücüne ihtiyacı artarken, yükseköğretime olan talebin de arttığı görülmektedir. Bu nedenle bir taraftan büyüyen talebi arz oluşturarak karşılamak diğer taraftan da bu arzın niteliğini ve kalitesini artırmak ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Öğrenci sayısının 5 yıl içinde 2 kat artmasından büyük memnuniyet duyduğunu bildiren Özer, “Büyümeyi sağlarken eğitim-öğretimin kalitesine de çok önem veriyoruz. Son dört yılda tüm eğitim birimlerinin alt yapılarını, dersliklerini, kütüphanelerini, spor alanlarını ve laboratuvar imkanlarını tamamen elden geçirdik. Çok önemli miktarda yatırım yaptık. Mevcut laboratuvarları güncelledik, yeni laboratuvarlar yaptık. Aynı zamanda öğretim elemanı sayısında da büyük artışlar sağladık” ifadelerini kullandı.