BEÜ DİŞ HEKİMLİĞİNDE İLK UZMANLARI MEZUN ETME HEYECANI

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla bölgede cazibe merkezi haline gelen BEÜ, Diş Hekimliği alanında verdiği eğitimle de sağlık bilimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

ÖSYM tarafından yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre 2012 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’nde öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler tez çalışmalarını tamamladılar.

Türkiye’de ilk kez 2012 yılında düzenlenen DUS sonuçları ile BEÜ Diş Hekimliği Fakültesinde ihtisas eğitimi almaya hak kazanan iki öğrenci olan Dt. Özer İşisağ ve Dt. Nur Bağcı Demirci, ülkenin ilk DUS ile ihtisaslarını gerçekleştiren diş hekimleri arasında yerlerini aldılar. Dt. İşisağ Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalındaki uzmanlık eğitimini Prof. Dr. M. Selçuk Oruç, Dt. Demirci ise Endodonti Anabilim Dalındaki uzmanlık eğitimini Doç. Dr. Sibel Koçak danışmanlığında gerçekleştirdiler.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Selçuk Oruç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ağız ve diş sağlığı alanında bölgeye verdiğimiz hizmetin yanı sıra diş hekimliği eğitiminde de ülkenin sayılı merkezlerinden biri olma yolundaki hedefimize azimle ilerliyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in katkılarıyla merkezimize kazandırılan modern cihazlar, çalışmalarımızı çok daha nitelikli yürütmemizi sağlamaktadır. Gerek lisans gerek ihtisas düzeyinde eğitim verdiğimiz öğrencilerimiz sahip olduğumuz bu olanaklar sayesinde günümüzün tüm modern cihazlarını kullanarak teşhis ve tedavi konusunda bilgi ve deneyimlerini geliştirmektedir. Ülkemizde ilk kez 2012 yılında düzenlen DUS ile uzmanlık eğitimlerini Fakültemizde almaya hak kazanan iki öğrencimizi mezun etmeninin mutluluğunu yaşıyoruz. İhtisaslarını tamamlayan öğrencilerimizi kutluyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.”(İHA)