Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu sürpriz bir karara imza atarak 2020-2021 öğretim sezonunun ilk yarısında uzaktan eğitim kararı almıştı.

Senato üyeleri üniversitenin her düzeydeki programlarının yeterlilik kazanımlarından taviz vermemek şartıyla, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı için yeni kararlar aldığını duyurdu.

İşte o açıklama:

"COVID-19 Küresel Salgınının olumsuz etkilerinin devam etmesi nedeniyle Üniversite Senatomuzca konu ayrıntılarıyla değerlendirilmiş, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 13.08.2020 tarihli "Yükseköğretim Kurumlarımızda ki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama Metni" ve "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi'nde yer alan ilkeler kapsamında üniversitemizde her düzeydeki programların yeterlilik kazanımlarından taviz vermemek şartıyla, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı için șu kararlar alınmıştır:

1. Üniversitemizde ki tüm akademik birimlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki teorik, teorik ağırlıklı uygulama, klinik öncesi uygulama ve uygulamalı derslerin tümü uzaktan öğretim yöntemleriyle dijital ortamda verilecektir.

2. Tip Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu programlarındaki, pratik ve klinik uygulama dersleri 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılına ertelenmiştir.

3. Sağlık Bilimleri Fakültesi 4.sınıf öğrencilerinin uygulamalı dersleri 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılına ertelenmiştir.

4. Tip Fakültesi 6.Sınıf (intörn) öğrencileri yüz yüze eğitime devam edeceklerdir. Öğrencilerimize ve ilgililere saygıyla duyurulur."