Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bahar dönemi kültür ve sanat etkinlikleri yoğun bir programla devam ediyor. Üniversite etkinlikler kapsamında ünlü kanun sanatçısı Göksel Baktagir’i konuk edecek.

BEÜ basın bürosundan verilen habere göre her dönem olduğu gibi öğrencilerine ve Zonguldak halkına kültür ve sanat şöleni sunan BEÜ, farklı konu ve konukların katıldığı etkinlikleri ile yine beğeni topluyor.  Kanun sanatçısı Göksel Baktagir, 7 Nisan Salı günü saat 19.00’da, Üniversitenin Farabi Kampüsünde bulunan Spor Salonunda müzikseverlerle buluşacak.

 

Göksel Baktagir Kimdir?

Göksel Baktagir, 1966 yılında Kırklareli’de doğdu. Müziğe sekiz yaşında,babası Muzaffer Baktagir'in gözetiminde başladı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarından 1988'de mezun oldu. Tamburi Necdet Yaşar'ın genel sanat yönetmenliğindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda kanun sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Bu tarihlerde dâhil olduğu "Necdet Yaşar Ensemble" ile İngiltere, Fransa, Danimarka, Belçika, Hollanda, Almanya, Kanada ve ABD'nin çeşitli eyaletlerinde konserler verdi.

Baktagir, 1984 yılından beri, kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra özellikle "sol el" için geliştirdiği kendine özgü bir teknik üzerine çalışmalarını sürdürmekte. Kanun sazı üzerinde, geleneksel icra biçimlerinde günümüzün en önde gelen icracılarından biri olarak kabul edilen sanatçı, temelde bir Türk Musikisi enstrümanı olan sazının bütün imkânlarını ve sınırlarını değerlendirerek, bakış açısını diğer dünya müziklerine doğru genişletti. Bu bağlamda New Age ve Caz gibi türlerde de başarılı örnekler sergiledi, bazı Batılı caz topluluklarıyla konserler verdi. Baktagir’in çok sayıda albüm çalışması bulunuyor.