Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında öğrencilerden yoğun ilgi gören BEÜ, bugün elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor. Özellikle son yıllarda farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik bölümleri bünyesine kazandıran BEÜ’de farklı alanlarda yeni bölüm ve programların açılması önümüzdeki akademik yıllarda da devam edecek.  

Sağlık Programlarında Tam İsabet

BEÜ basın bürosundan verilen habere göre Her geçen gün akademik, fiziki ve sosyal olanaklarını genişleten BEÜ’de, Sağlık Kampüsünde eğitim veren programlarda kontenjanların tam olarak dolması ve yeni açılan programlarda yakalanan %100’lük isabet oranı Üniversite yönetiminde ve il genelinde büyük bir memnuniyet yarattı. 2014 LYS sonuçlarına göre Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda açılan tüm kontenjanlar tam olarak doldu.

Oranlar Daha Da Yükselecek

Lisans düzeyinde tüm üniversitelerin ortalama doluluk oranı %92,83 iken BEÜ, doluluk oranı %98,62 ile ortalamanın oldukça üzerinde bir başarı yakaladı.

 

Önümüzdeki günlerde yabancı uyruklu öğrenci, lisansüstü eğitim ve özel yetenek sınavları ile alınacak 958 yeni öğrencinin yanı sıra üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına öğrenci kabulüne imkan sağlayacak olan 2014 Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm bölüm ve programlarında yakalanan doluluk oranı başarısının daha yüksek noktalara ulaşacağı düşünülüyor.

 

LYS sonuçlarına göre yerleşen 6 bin 898 yeni öğrenci sayısının, yabancı uyruklu öğrenci, lisansüstü eğitim ve özel yetenek sınavları sonucunda yerleşecek 958 öğrenci ve boş kalan kontenjanlara yerleşebilecek 482 öğrenci ile birlikte toplam 8 bin 338’e ulaşması bekleniyor.

Yeni Açılan Bölümler Büyük Talep Gördü

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında ilk kez öğrenci alacak olan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojileri Programı %100 doluluk oranına ulaştı.

 Rektör Özer: BEÜ ve Zonguldak Üniversite Öğrencileri İçin Doğru Tercih

2014 LYS sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer sonuçların gerek Üniversite gerekse Zonguldak için son derece mutluluk verici olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Öğrencilerin Üniversitemize teveccühünü ortaya koyan 2014 LYS sonuçlarını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu eğitim kalitemizde yakalanan başarı ivmesinin doğal bir neticesi olarak değerlendiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılarak Üniversitemizin güçlü yanlarını, nitelikli eğitim kadrosu ile yakaladığımız akademik başarıları adaylara ve ailelere yüz yüze ve doğru bir biçimde anlatma imkanı bulduk. BEÜ’nün ve Zonguldak’ın üniversite öğrencileri için ideal bir seçim olacağı konusunda bilgi verdik. Sosyal medyayı doğru kullanmaya özen gösterdik. En önemlisi ülkemizde çok az üniversitede bulunan ve günümüzde yoğun talep gören mesleklere yönelik bölüm ve programları açarak, hedefimizi doğru yöne çevirdiğimize inanıyorum.

ÖSYM’nin 23 Temmuz 2014 tarihinde açıkladığı sonuçlar ile 6 bin 898 yeni öğrenci Üniversitemize yerleşti. Kısa süre içerisinde gerçekleşecek olan özel yetenek ve lisansüstü eğitim sınavlarıyla gelecek olan öğrenciler ile Üniversitemizi tercih edecek uluslararası öğrencilerin yanı sıra Ek Tercih ve Yerleştirme sonucunda bin beş yüze yakın yeni öğrencinin kayıt olacağını da düşündüğümüzde, 2014 - 2015 Akademik Yılına, BEÜ ailesine katılan 8 bini aşkın yeni öğrenci ile başlayacağız. Üniversitemizi tercih ederek önümüzdeki akademik yılda Bülent Ecevit Üniversitesinin öğrencisi olma hakkı kazanan yeni öğrencilerimizle tüm kampüslerimizde yeni gelişmeler yaşanacak. Üniversitemizin on bir ayrı kampüsünde farklı bölüm ve programlara yerleşen öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dışında kalan zamanlarını verimli değerlendirmeleri için sosyal olanaklarımızı geliştiriyoruz. Üniversitemize yerleşerek Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi olma hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrenci sayımızda büyük bir artış sağlayan bu gelişmenin Üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”