Mart ayı kalın bağırsak kanseri farkındalık etkinlikleri kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde  “Mavi Kurdeleni Tak! Asla Pes Etme” başlıklı konferans verildi.

Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda düzenlenen, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Ayça Gültekin’in konuşmacı olduğu konferansa akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kalın bağırsağın iyi ve kötü huylu hastalıkları konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapan Doç. Dr. Fatma Ayça Gültekin konferansta, kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini arttıran faktörler, kalın bağırsak kanseri semptomları ve erken tanıda tarama testlerinin önemini anlattı. Gültekin, beslenmenin kalın bağırsak kanseri gelişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve doğru beslenme ile kalın bağırsak kanserinin ortaya çıkma riskinin azaltılabileceğine dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ameliyathanesinde çalışan Şevket Açıkgöz’ün yaklaşık 9 yıldır profesyonel olarak ameliyatlarda ve doğada çektiği fotoğraflardan oluşan sergisinin açılışı da yapıldı.

Konferans, Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap’ın Doç. Dr. Fatma Ayça Gültekin‘e ve Şevket Açıkgöz’e teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.(Haber merkezi)