Mühendislik Fakültesinde STEM Eğitim Yaklaşımı ve Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi Verildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Kozlu Kaymakamlığı ve Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan robotik kodlama eğitimi protokolü çerçevesinde “Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi” gerçekleştirildi.

Proje yürütücüsünün Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu’nun olduğu protokol kapsamında, bölge okullarından gelen 19 öğretmene robotik kodlama eğitimi verilerek, günümüzde hemen her alanda geniş yer tutan robot teknolojisi, bunların kullanım alanları ve uygulamaları hakkında temel bilgiler paylaşıldı.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde gerçekleşen 3 günlük eğitimde Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu ile birlikte Arş. Gör. Egemen Belge ve Hızır Kaan Kaba robot teknolojisi ve robot temel bileşenleri ile ilgili uygulamalı verdikleri eğitim ile kodlama yaklaşımları ve çözüm önerilerini katılımcılara aktardılar.

Elektronik, haberleşme, elektromanyetizma, işaret işleme, mekanik gibi çok çeşitli dallarda faydalanılan robot bilimi ile katılımcıların robotik kodlama konusunda bilgi sahibi olmaları, algoritmik düşünme becerilerini ve kodlama mantığını kavramaları, kod okuryazarlığı bilincini kazanmaları ve bu bilgilerle yeni ürünler ortaya koyarak bunları öğrencilerine aktarmaları hedeflendi.(Haber merkezi)