Tarih Araştırmacısı, Gazeteci ve Yazar İsmail Yağcı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Abdulhamit Han: Hayatı ve Eserleri” adlı konferans Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karaoğuz Konferans Salonu’nda 9 Mart 2015 tarihinde gerçekleşti.

BEÜ basın bürosundan verilen habere göre Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Yazar İsmail Yağcı, Abdülhamit Han’ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Son yıllarda tarihe karşı ilginin arttığını belirten Yağcı, tarihin doğru kaynaktan öğrenilmesinin önemine vurgu yaptı. Özellikle Osmanlı tarihinin öğrenilmesinde popüler kültürden bağımsız olarak kaynaklardan öğrenilmesi gerektiğini anlattı. Abdulhamit Han'ın büyüklüğünü ve ince siyasetini anlamak için hayatını ve zamanının iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, büyük padişahın ilmi, idari ve iktisadi hizmetlerinin Osmanlı Devletini büyük katkı sağladığını söyledi. Konferans Tarih Araştırmacısı, Gazeteci ve Yazar İsmail Yağcı’nın Abdulhamit Han’ın hayatı, içinde bulunduğu dönemin sosyoekonomik durumu, yaptırdığı okullar hakkında ayrıntılı bilgi vermesiyle sona erdi.

Yağcı, söyleşisinin ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özeri makamında ziyaret etti. Gençlerin farklı ilgi alanlarında bilgi sahibi olmalarını amaçlayan bu tür etkinliklerin yararından söz eden Yazar İsmail Yağcı, Rektör Özer’i BEÜ’nün kültürel etkinliklere verdiği önemden dolayı kutladı. Rektör Özer de Yağcı’yı BEÜ’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek ziyaret anısına çeşitli hediyeler takdim etti.