BEÜ yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte yaklaşık 9 bin 200 yeni öğrenciye kapılarını açacak. Özellikle son yıllarda tercih edilirliği ile yerleşme oranı hızla artan ve % 100’e yakın doluluk oranına ulaşan üniversitede yeni kayıt olacak öğrencilerle BEÜ’de öğrenci sayısının yaklaşık 32 bin olması bekleniyor.

Her geçen yıl bünyesine yeni fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları açan ve buralarda açtığı yeni bölümlerle öğrenci sayısını her yıl arttıran BEÜ’de yeni eğitim ve öğretim yılında da önemli bir artış yaşanacak. 2010 yılında yaklaşık 16 bin öğrenci sayısının 5 yıl içerisinde yaklaşık 2 kat artması ve 32 bine ulaşacak olması ise BEÜ’de son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelerin en net göstergelerinden biri olarak ifade ediliyor.

BEÜ’de öğrenim görecek 32 bin öğrencinin yaklaşık 16 bini Farabi ve İbn-i Sina Kampüslerindeki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarda öğrenim görecekler. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer; "Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin nitelikli insan gücüne ihtiyacı artarken yükseköğretime olan talebin de arttığı görülmektedir. Bu nedenle bir taraftan büyüyen talebi arz oluşturarak karşılamak diğer taraftan bu arzın niteliğini ve kalitesini artırmak ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilincinde hareket ediyor ve kendi ölçeğimizi, altyapımızı ve imkânlarımızı da göz önüne alarak yükseköğretim arzımızı büyütmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede her yıl öğrenci sayımızda önemli artışlar sağladık ve 4-5 yıl gibi bir sürede öğrenci sayımızı yaklaşık 16 binlerden 32 binlere ulaştıracak olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bu büyümeyi sağlarken eğitim-öğretimin kalitesine de çok büyük önem veriyoruz. Son dört yılda tüm eğitim birimlerinin altyapılarını, dersliklerini, kütüphaneleri, spor alanlarını ve laboratuvar imkânlarını tamamen elden geçirdik. Çok önemli miktarda yatırım yaptık. Mevcut laboratuvarları güncelledik, yeni laboratuvarlar yaptık. Aynı zamanda öğretim elemanı sayısında da büyük artışlar sağladık. Diğer taraftan tüm eğitim birimlerimizde kalite süreçlerini üç yıl önce başlattık ve her bir bölüm/programın akreditasyonu ile ilgili çalışmaları da başlatmış olduk. Görüleceği üzere, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belirlediğimiz hedefler doğrultusunda atılan adımların ve yapılan yatırımların meyvelerini alıyoruz. Ülkemiz yükseköğretim sistemine böyle bir katkı yapmış olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Gençlerimize kaliteli eğitim ve öğretim imkânı sunabildiğimiz için mutluyuz. Tüm bu sonuçların üniversitemize, Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçlerde emek veren, katkıda bulunan tüm akademik ve idari çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.