BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik Eğitimi Kulübü ile Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulunun birlikte hazırladığı “Okulum Evimde” projesi başladı.

Proje, öğrencilerin akademik olarak matematik dersi başarılarını artırmaya hedefliyor. Projenin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında uygulanan ilk aşamasında 8 matematik öğretmeni adayı 60 öğrenciye bir dönem boyunca matematik derslerine destek amaçlı eğitim verdiler.

Bu eğitim-öğretim yılında ise Matematik Eğitimi Kulübüne üye 50 matematik öğretmeni adayı, yine aynı proje kapsamında, 250 öğrenciye ulaşarak bir yıl boyunca öğrencilerin matematik derslerine yardım etmeyi böylece öğrencilerin matematik dersindeki akademik başarıyı arttırmayı hedefliyor.

Öğrencilerin matematik başarılarını ve ders içi durumlarını, öğretmen adayları ile sınıf rehber öğretmenleri birlikte takip edecekler. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek bu çalışmalarda, “veli - öğrenci - grup öğretmeni” arasında koordinasyon da sağlanacak. Böylece öğrencinin matematik dersindeki akademik gelişimi izlenebilecek.

Öğretmen adayı öğrenciler, projenin tanıtım toplantısında rehber öğretmenler ve velilerle bir araya geldiler. Öğretmen ve velilere projeyi tanıtan öğretmen adayları, çalışma yöntem ve modelleri hakkındaki bilgi paylaştılar.