BEÜ basın bürosundan verilen habere göre, gerçekleştirilen çalışma ile firmaların, “ihracat”, “ürün geliştirme”, “tedarik zinciri”, “üretim”, “pazarlama, e-pazarlama ve marka yönetimi”, “satış ve satış sonrası hizmetler ile müşteri ilişkileri yönetimi”, “kurumsal yönetişim”, “mali ve finansal yapı yönetimi” ve “insan kaynakları yönetimi” açılarından ayrıntılı olarak gözden geçirilmesi ve firmaya özel raporlanması sağlandı.

Ocak ayı içerisinde yapılan çalışma ile firmaların zayıf yönleri hakkında bilgi edinmeleri sağlanarak, gelecekte yaşanması muhtemel aksaklıklara ilişkin önlem almalarına destek olunması amaçlanıyor. Ayrıca firmaların, güçlü yönleri hakkında farkındalıkları artırılarak, kurumsallaşma ve rekabetçilik yönlerinden güçlenmelerinin de sağlanması amaçlanıyor.

BEÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, fakülte olarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalarının devam edeceğini, yapılacak yeni projelerle Zonguldak ilindeki firmaların yanında olacaklarını ifade etti. MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, çalışmanın Zonguldak ilinde faaliyet gösteren firmalar için oldukça yararlı olduğunu ve Bülent Ecevit Üniversitesi ile yapılan ortak çalışmalara yeni bir boyut kazandırdığını dile getirdi. MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı İbrahim Sezer ise, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ve benzer çalışmaların artırılarak üniversitemizin firmalara olan katkılarının devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi. Başkan Sezer, çalışmanın tamamlanmasının ardından katkılarından ötürü BEÜ öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.