Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yapımı devam eden merkezi derslikler binasında incelemelerde bulundu. Özer, 10 bin yeni öğrenci ile öğrenim gören öğrenci sayısının 35 bine ulaşacağını aktardı.
BEÜ Rektörü Mahmut Özer, yapımında sona gelinen merkezi dersliklerde incelemelerde bulundu. Farabi Kampüsü içinde yapımına devam edilen ve Mühendislik Fakültesi’nin kullanımına sunulacak olan merkezi derslikler binasının inşaatını gezen Özer, burada gazetecilerin de sorularını yanıtladı.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapılan en önemli yatırımların başında gelen merkezi derslik incelemelerinde yüklenici firma yetkililerinin yanı sıra BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Genel Sekreter Yardımcıları Osman Demir, Veli Eliçora ve daire başkanları hazır bulundu.
ÖZER, MÜTEAHHİTTEN SÖZ İSTEDİ
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin merkez kampüsü durumunda olan Farabi Kampüsü içinde kompleks halinde inşa edilen merkezi derslik binalarının yapımına 2013 yılında başlanmış, müteahhit firmanın yaşadığı aksaklıklar sonunda inşaatın yapımı gecikmişti. Merkezi Dersliklerde 220 kişilik 3 adet amfi, 100 kişilik 10 adet derslik, 55 kişilik 10 adet derslik, 7 adet bilgisayar salonu, 67 adet öğretim üyesi odası, 4 adet toplantı ve seminer salonu, teknik resim salonu, kütüphane, idari ofis odaları bulunuyor. Kompleksin ekim ayında hizmet vermesi planlanıyor.
Gazetecilere değerlendirmede bulunan Rektör Özer, burada yüklenici firmanın temsilcisinden binanın daha kısa sürede tamamlanması için söz istedi. Beraberindekilerle merkezi dersliklerdeki tüm birimleri tek tek gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer şöyle dedi:
“Merkezi derslikler binasına çok önem veriyoruz. Beş bloktan oluşan merkezi derslikler binasının üç bloğu amfi ve dersliklerden oluşuyor. Diğer iki blok ise akademisyenlerimiz ve idari personelimiz tarafından kullanılacak. Bu bina eğitim öğretimin haricinde sosyal alanları ve diğer mekanlarıyla öğrencilere yeni bir ufuk katacak bir bina. Bu binanın bitmesiyle ve nitelikli bir binaya kavuşmamızla birlikte öğrenci ve akademisyenlerimizin çalışmaları içinde motive edici bir hal alacak. Bir yandan akademik faaliyetlerimize devam ederken bir yandan da günümüzün ve önümüzdeki yılların ihtiyaçlarına cevap verecek yapılar inşa ettiriyoruz. Beş bloktan oluşacak merkezi derslikler temmuz ayından itibaren demirbaş malzemelerinin konmaya başlanacağını söyleyebiliriz. Merkezi derslikler Farabi ve diğer kampüslerimiz içinde inşa edilmiş en modern ve işlevsel derslikler olacak. Farabi Kampüsü’nde yapılan bu çalışmalar akademik ve idari olarak diğer kampüsler için de örnek teşkil etmektedir. Merkezi dersliklerin bu anlamda iyi bir örnek olarak yapılıyor olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaklaşık 10 bin yeni öğrenci alacağız. Bu öğrencilerle birlikte toplamda 35 bin öğrenci BEÜ çatısı altında eğitim öğretim görmüş olacak. İnşaatın en kısa zamanda tamamlanarak hizmete gireceğini umut ediyor, bu vesileyle çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemize, Zonguldak’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Rektör Özer ve beraberindekiler incelemenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler.