TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali`nde her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı çok sayıda profesyonel aşçı ve aşçılık okullarının öğrencileri katıldı.

28 farklı ülkeden 300 yabancı şefin yanı sıra ülkemizden de 2 bin 500’ün üzerinde aşçı arasından BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya alarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Yarışmada lezzet, görsellik ve sunum dallarında Türk Mutfağı ön plana çıktı.

13.sü gerçekleştirilen ve Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri oldular.
Madalya kazanan öğrenciler şu şekilde sıralandı;

Gözde Yurdakul, Engelli kategorisinde 1 altın madalya, Muhammet Fethi Turgut Öğrenci Aşçı-Ana Yemek kategorisinde 1 gümüş madalya, Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı kategorisinde Ferdi Güneç 1 gümüş madalya, Pizza kategorisinde Filiz Taş 1 gümüş madalya, Öğrenci Aşçı- Balık kategorisinde Hakan Altunbaş 1 bronz madalya, Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı kategorisinde Zehra Sönmez 1 bronz madalya, Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı kategorisinde ise Duygu Karacaağaçlı 1 bronz madalya, Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde Nevzat Saraç 1 bronz madalya, Yılın En İyi Üniversitesi ekibi kategorisinde Nevzat Saraç kaptanlığında Ömer Faruk Kayış ve Ferdi Güneç adlı öğrenciler 1 bronz madalya.

Devrek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş; Uluslararası boyuttaki bu yarışmadan öğrencilerin mesleki anlamda çok şey öğrenerek döndüklerini, yarışmada yer alan yabancı yarışmacılarla hem kültürel hem de mesleki bilgi alışverişinde bulunduklarını, ayrıca ilimizi ve üniversitemizi bu denli büyük organizasyonlarda ve Gastronomi Sektöründe en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini söyleyerek öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ettiklerini belirtti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de öğrencilerin elde ettiği başarı karşısında memnuniyetini dile getirerek: “Devrek MYO öğrencilerinin bu başarısı bizim için gurur verici bir başarıdır. Tabi şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Ekim ayında Devrek MYO’ya gerçekleştirdiğim ziyaret esnasında öğrencilerimizin ürünlerini bizzat görme şansım oldu. Ortaya koydukları ürünlerin niteliği ve sunumu gayet başarılıydı. Bu tür çalışmalar belli bir emek, özveri ve çaba ürünüdür. Devrek MYO’da Aşçılık bölümü için yapılan yatırımlarımızın böyle başarılarla taçlandırılması bizi son derece memnun etti. Geçen yıllarda da pek çok başarıya imza atan Devrek MYO öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden akademik personelimizi ve idari personelimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.