Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çin’in Jiaozou şehrindeki Henan Politeknik Üniversitesi (HPÜ) ile bir süredir devam eden temaslar sonucu ikili işbirliği anlaşması imzaladı. BEÜ basın bürosundan verilen habere göre  10-11 Kasım 2015 tarihlerindeBEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun, Geomatik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rukiye Uzun ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer’den oluşan heyet Henan Politeknik Üniversitesini ziyaret etmiş, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmuştu.

BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun yapılan antlaşma ile ilgili: “Çin’in en nitelikli ve köklü yükseköğretim kurumları arasında bulunan Henan Politeknik Üniversitesi 1909 yılında kurulmuş bir üniversitedir. HPÜ, Çin’de madencilik alanında eğitim veren ilk üniversite olmasının yanı sıra, ülkede nüfusun en yoğun olduğu Henan bölgesinin de ilk yükseköğretim kurumudur. Sayın Rektörümüzün teşvikiyle uluslararası alanda pek çok çalışma yürütüyoruz. Madencilik alanında nitelikli bir üniversite ile yapılan antlaşma uluslararası çalışmalarımıza hız kazandıracaktır.” dedi.

Rektör Özer, Uluslararası antlaşmalara önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Üniversitemiz tarafından imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak programlar, projeler, kongre, sempozyumlar, çalıştay ve ziyaretlerin yanı sıra Çince dil eğitimleri de düzenlenmesi planlıyoruz. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin karşılıklı değişim içerisinde bilimsel çalışmalar yapmaları ve iki kurumun ortak akademik çalışmalar yürütmeleri başta olmak üzere geliştirilebilecek önemli projelere zemin hazırlayan bir anahtar rolü üstlenecek. Anlaşmanın imzalanmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çalışmalarımızın önemli neticeleri doğurmasını temenni ediyorum.”