Sosyal Medya’da "Bütünleme sınavları kaldırıldı" şeklinde sahte belgeyle yayılan paylaşım YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı harekete geçirdi


“İMZA SAHTE, İTİBAR ETMEYİNİZ”


Sosyal medyada "Bütünleme sınavları kaldırıldı" şeklinde yapılan paylaşımlara YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan açıklama geldi. Sosyal medyada dün akşam saatlerinden itibaren paylaşılan "Bütünleme sınavları kaldırıldı" şeklindeki haberler öğrencileri korkuttu. Milyonlarca üniversite öğrencisi "Bütünleme sınavları kaldırıldı mı?" diye merak edip açıklama beklerken açıklama Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'tan geldi.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı; "Bütünleme sınavlarına ilişkin bir Başkan Vekilimizin imzası taklit edilerek sosyal medyada sahte bir yazı ve haber paylaşılmaktadır. Bu konuda alınmış yeni bir kararımız bulunmamaktadır. Bu yazı ve habere itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi. Öte yandan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da konuyla ilgili gün içinde resmi bir açıklama yapması bekleniyor. 


ELDEN ELE DOLAŞTI, TWİTTER’DA PAYLAŞIM KAMPANYASI YAPILDI
Söz konusu sahte belge twitter başka olmak üzere Facebook ve Whatsapp aracılığıyla öğrenciler arasında kısa süre içinde yayıldı. Birçok öğrenci önümüzdeki bütünlemeler nedeniyle memleketlerine gitmediklerini ve sınavlara 4 gün kala böyle bir kararın alınmasına tepki gösterdi. 

Söz konusu asılsız belgede ise şu ifadeler yer alıyordu;
"12/01/2017 tarih ve 2937 sayılı YÖK eğitim komisyonunun aldığı karar gereği, üniversitelerimizde uygulanan bütünleme sınavları kaldırılmıştır. 2016-2017 güz döneminde karar tarihine kadar yapılan bütünleme sınavları da geçersiz sayılacaktır."
BÜTÜNLEME SINAVLARI (BÜT) NEDİR?
Bütünleme sınavları üniversitelerde uygulanan vize ve final sınavlarından yetersiz not alan öğrencilerin notlarını ders geçiş notunun üstüne taşımak amacıyla girdiği sınavlardır.