Herkes çalışıp çabalamadan iyi bir yerlere gelmenin veya zengin olmanın hayalinde,peşinde... Günümüzün favori düşüncesi bu. Küçük çocuklardan büyüklere kadar herkes fenomen olmanın, çok para kazanmanın hayalindeler. Çünkü takip ettikleri ünlü insanların , fenomen ve youtuberların hayatlarına çok özenti duyuyorlar. Onların düşüncesinde ders çalışma, üniversite okuma yok. İki oyun videosu ile nasıl rekor kırıp paralarla oynayacaklarını düşünüyorlar. Farkında olamadıkları bir şey var. Bu insanların da bir zamanlar sıfırdan bu seviyeye geldiklerini bilmiyorlar. Bakıyorsunuz en az 10 yıldır bu çalışmaların içindeler. Ve çok çalışan insanlar. Halbuki çalışmadan asla başarılı olamayacaklarının farkında olmaları gerekiyor. Okuyup, meslek sahibi olup bunda kariyer yapsalar,  insanlarımıza da yararlı olsalar, olabilseler. Doktorluğu, mühendisliği veya öğretmenliği ile aranan bir insan neden olmasınlar? Neden başarılı doktorları araştırıyoruz, başarılı mühendisleri öğretmenleri araştırıyoruz?     

    Bildiğim konuda söylüyorum. Okulların açılmasına yakın  ya da daha önceden herkes kaliteli okul ve başarılı öğretmenler aramaya başlar. Birinci sınıfa kayıt olacak çocuklar için de başarılı öğretmen arayışları zirveye çıkar. Hatta bu adres değişikliğine kadar gider. Başarılı doktorları araştırıyoruz insanların yorumlarına değer veriyoruz değil mi? Mesleğini özümsemiş, kendini çok iyi yetiştirmiş insanlar hangi meslekte olurlarsa olsunlar kendileri istemese de hep öne çıkarlar veya çıkarılırlar.

   Dolayısıyla iyi yerlere gelebilmek için yol her zaman çalışmaktan geçiyor. Çalışmadan çabalamadan fenomen de olunmuyor, iyi meslek sahibi de. Bunun idrakine varıp , çalışmaktan kaçmamamız lazım.

              ***

  Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

  Mehmet Hatip Denek