Çaycuma ilçesinde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okulların sertifika töreni yapıldı.  

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” ile "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" çalışmaları kapsamında, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullarımızın sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Programa Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Doktor Ertuğrul Güner, Zonguldak İl Halk Sağlığı Başkanı Doktor Ömer İnam Güven, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Atlı, Şube Müdürü Nusret Parlak ve Çaycuma İlçe Sağlık Müdürü Göksu Gücük Çırak, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu okul sertifikası kazanan okul müdürleri katıldı.

22 okul beyaz bayrak almaya hak kazanırken, beslenme dostu sertifikası alan okul sayısı 31 oldu. Program, yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan okul idarecileri ödüllendirildi. (Haber Merkezi)