Çocuklarımızın yetişmesinde çok önemli pay sahibiyiz. Yetiştirme gayreti ve tarzımız çok önemlidir. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızın gelecekte topluma ve kendisine sorunlu olmayacak şekilde yetişmesi daha çok önemlidir.

    Bir ağacı, bir çiçeği,bir hayvanı yetiştirmek için ne kadar çok kafa yoruyoruz değil mi? Çocuklarımızın yetiştirilmesinde de daha hassas olmalıyız.

Çocuklarımızı meslek sahibi olmaları için değil mesleğindeki görevini hakkı ile yapan iyi bir insan olarak yetiştirelim,yetiştirilmesine vesile olalım.

     En iyi meslekte olup insanlarımıza tepeden bakacağına, normal bir meslekte olup kaliteli birisi olması her zaman önde gelen istektir.

Hepimizin dert yandığı ortak sorunlarımız vardır. Filan doktor hastaları ile ilgilenmiyor,falan hemşire hep azarlıyor,bu öğretmen öğrencilerini iyi yetiştiremiyor,o memur görevini güzel yapmıyor vb. gibi. Sorunların temelinde zamanında iyi ve özenli yetiştirilememesi ve mesleğini severek yapmamasında yatıyor.

Etrafımıza baktığımızda heryerde eğitimli insan arıyoruz,istiyoruz. Yolda giderken çöp görmek istemiyorsak,komşularımızla sorun yaşamamak, çarşıda pazarda sorun yaşamamak istiyorsak yetiştirme tarzımıza önem vermeliyiz.

     İşte biz gelecekte çocukların bu durumlara düşmemeleri için şimdiyi iyi değerlendirmeliyiz.

Çocuklarımızı kırmadan,dökmeden, bükmeden ve ayrıca bilgiyle de donanımlı yetiştirirsek kazanan bizler ve çocuklarımız olacaktır. 

     Dolayısıyla da toplumda kazançlı çıkacaktır. Daha eğitimli, daha verimli, daha ahlaklı toplum oluşacaktır. Bunu başarırsak hem kendimize,hem çocuklarımıza hem de toplumumuza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluruz.

Mehmet Hatip Denek