Eğitim, herkesin katkılarıyla geleceğe dönük atılan temellerin meyvesidir bence...

   Bu eğitime katkı çalışmalarında tek görevli öğretmenler değildir. Bu işi sadece öğretmenlere bırakmamalıyız. Maaşlı olan onlar diyeceksiniz. Ancak eğitimi parayla pulla değerlendirmemeliyiz. Çocuklarımız,öğrencilerimizin eksiklerine bir derman da biz neden olmayalım?

   Sadece çocuklarımız için değil,geleceğin kuşağını oluştururken,herkes güvenli bir topluma ve insanlara kavuşmuş olacaktır. Bunu ancak eğitilmiş insanlarla sağlayabiliriz. Neden bunları düşünmüyoruz?    

  Nedenlerin, niçinlerin ve keşkelerin havada uçuştuğu bir eğitim değil, sözde de değil,özde bir eğitime herkesin ihtiyacı vardır. Bize düşen görev ise bu kaliteli eğitimi ne kadar erkene çekebilirsek o kadar kâr olacaktır. Gerek çocuklarımızın eğitimine faydalı olacak bilgi, tecrübe ve teknolojik destek gerekse de topyekün eğitimce kalkınmayı sağlayacak diğer çalışmaları yapabilmeli ya da yapabileceklere yardımcı olmayı görev bilmeliyiz.

   Bu şekilde hareket edersek, bunu kendi görevimiz olarak da görürsek her şey gelecekte çok daha güzel olacaktır. Daha güzel eğitime ve geleceğe dünden daha çok ihtiyacımız vardır.



  Mehmet Hatip Denek