Eksikler çok olsa da yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.

Hepimizin yakından takip ettiği gibi 1. sınıf öğrencilerimiz okula başladı. Onlara ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Diğer öğrencilerimiz de uzaktan eğitime devam edecekler onlara da başarılar dilerim.

1. sınıfa başlayan öğrenciler nasıl bir çalışma yapacaklardır? Şimdilik bir uyum süreci olacak eğer bu üç haftalık süreç sorunsuz geçerse çizgi çalışmalarıyla başlanacak. Daha sonraları seslerin yani harflerin verilmesine çalışılacak. Şimdi bile birkaç gün sonra çizgi çalışması ve akabinde ses öğretme çalışmalarına başlayan öğretmenlerimiz de olacaktır.

Sesler öğretildikçe hece oluşturma,kelime ve cümle oluşturma çalışmaları sırası izlenecektir. Verilen sesleri öğretmenlerin verdiği şekilde verelim. Çünkü şimdiki sistemle eskiden öğrendiģimiz sistem bir değil. Kendimize göre değil okullarda verilen öğretim şekline göre sesleri vereceğiz. Seslerin güzel öğrenilmesi okuma yazmaya geçişin kolaylaşmasını sağlar. Sesleri 5 gruba ayırıp öyle veriyoruz. Normal alfabe gibi vermiyoruz. Öğretmenlerimizin paralelinde takip edip öğrenmelerini destekleyeceğiz. Öğrencilerimiz ders ve alıştırma kitaplarını verilen görevlerle yapacaklar. Ayrıca kaynak almışsak onları da değerlendireceğiz.

Kısacası 1. sınıf diğer sınıfların temelidir. Bu temeli sağlam atarsak öğrenciler ve çocuklarımız iyi yetişmiş olurlar. Gelecekte hepimiz rahat ederiz. Sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı olması için elimizden gelenleri yapmalıyız. Şimdiden yapacağınız çalışmalarınızda başarılar dilerim.


Mehmet Hatip Denek