Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Mustafa ÖZDEMİR Bey'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. En yakın zamanda aramızda olacağına inanıyorum.

                 

*****

       

   Değerli Arkadaşlar!

   

   Yazdığım yazılara dikkat ettiyseniz hep eğitim ağırlıklı yazmışımdır. Sıkılmış olabilirsiniz normaldir. Ancak şuna inan ki eğitimden başka bizi ve nesillerimizi düzeltecek imkânımız yok gibi görünüyor.

     Eğitim en son düşünülmesi gereken değil, ilkönce düşünülmesi gereken bir değerdir. Biz ne yapıyoruz? Her şeyi en öne alıp, en sona eğitimi bırakıyoruz. Belki de sıraya bile koymuyoruz. Evet, maddiimkanların iyileşmesini önceliğe alıyoruz. Ama iyi yetiştirilememiş insanlarımızın günü geldiğinde kazandıklarımızı nasıl çarçur edileceklerini hiç düşünmemişiz maalesef...

   Bana göre eğitim ilk sırada olmalıdır. Hayalini kurduğumuz bizim ve çocuklarımızın geleceğini kurmak, faydalı eğitimin yolundan geçiyor. Çoğumuz eğitime yatırım yapmanın gereksizliğine inanıyoruz. Ona yapacağımız yatırımın yerine ev, araba almanın planlarını yapıyoruz. Bize, topluma, ülkeye en büyük yarar iyi eğitilmiş bir nesilden geçer. Yani tek kelime ile " EĞİTİM". Bilim insanlarımızın sayısı artar, toplumdaki insanlar arası iletişim artar, bilinçli bir toplum oluşur, davranıslarimızda olumlu değişiklikler olur. Liste uzayıp gider; çünkü eğitimin faydalarını sayılmakla bitiremeyiz.

    Geleceğimiz için, ülkemiz için ve ailemiz için kısacası her şey için eğitimi ilk sıraya alalım. Gereken önemi verelim. Geleceğimizi yeniden şekillendirelim.

Mehmet Hatip Denek