İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünde program düzenlendi. Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi 2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Devlet olarak, Milli eğitim olarak, Valilik olarak fiziki şartların iyileştirilmesi konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. El birliğiyle eğitim çitasını çok yukarılara çıkarmalıyız.” Dedi. Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kaymaz ise Ulu Önder Atatürk’ün, “İlk ilham ana-baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından eğitiminden alınır” sözüyle eğitimin ve eğitimcinin hayattaki önemine dikkat çekti.

Programa protokol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Hüseyin Kaymaz, Valilik ve Milli eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. “Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar” diyen Kaymaz, okuyup, eğitim almanın insan hayatındaki olumlu etkilerini kendisini dinleyen miniklere tekrar tekrar vurguladı. Ulu Önder Atatürk’ün, “İlk ilham ana-baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından eğitiminden alınır” sözüyle konuşmasını sonlandıran Kaymaz, son olarak herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Okula başladığı ilk günün heyecanını geride bıraktığı yıllara rağmen hala yaşadığını belirten Özbek, “Biz öğretmen ve öğrencilerimize büyük sorumluluk düşmektedir. İlköğretim meselesi demek Atatürk’ün de dediği gibi Vatan millet bayrak meselesidir. Bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu düşünceler ile başladığımız eğitim öğretim yılının başarıların devamını getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Vali Kaban’ın selam ve iyi dileklerini programa katılanlarla paylaştıktan sonra katıldığı etkinlikten duyduğu mutluluğu ifade eden Ergi, “Eğitim şart diye hep konuşuyoruz. Ama ne kadarını yerine getiriyoruz orasını biraz sorgulamak gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz yüzyıllar bilim ve teknolojinin çok hızlı değiştiği dönemler. Yapmamız gereken şey bilime ve teknolojiye ulaşmak için tek yol olan eğitimi modern ve çağdaş anlamda devam ettirmek olmalıdır. Devlet olarak, Milli eğitim olarak, Valilik olarak fiziki şartların iyileştirilmesi konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. El birliğiyle eğitim çitasını çok yukarılara çıkarmalıyız. 2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.