Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri sonuçlandı. Buna göre Karaelmas Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esra Kahya, yarışmada Türkiye ikinciliği elde ederek Zonguldak eğitim camiasını gururlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri, Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması' sonuçları belli oldu. Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri, Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması'nda Zonguldak Merkez Karaelmas Ortaokulu Türkçe Öğretmenimiz Esra Kahya ilimizi en iyi şekilde temsil ederek Türkiye 2'si olmuştur. Göstermiş olduğu üstün başarısı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" denildi.


"BEN OKUYUP YAZDIKÇA MUTLU OLANLARDANIM"


Yarışmada derece elde eden Esra Kahya da, şunları söyledi:

"Ben okuyup yazdıkça mutlu olanlardanım, başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan yaşayabilenlerden. Hâl böyle olunca da 'yuva' temalı bu yarışmaya katılmak için sonsuz bir heyecan duydum. Bir baba umutla evladının yolunu gözlüyor hikâyemde. Günümüzde insan ilişkilerine çok da uzak değil aslında işlenen konu. Evlerin sevgiyle yuva olduğu ana fikrini veren bu hikayemi anneme ithaf ettim ben. Bizim evimizi yuva yapan ve şimdi bir hastane odasında iyileşmeyi bekleyen anneme... Yazabildiğime inanan ve bana destek olan herkese teşekkürler."

(Halkın Sesi)