Fedakarlık, sözlük anlamı olarak  kendini veya bir şeyini feda etmekten kaçınmayan kimse anlamında kullanmaktadır. Bir çok konuda fedakarlıklar yapıyoruz. Bugün de eğitimde yapabileceğimiz fedakarlıklar üzerinde durmaya çalışacağım izninizle...

    Vakti feda etme, maddiyatı feda etme,rahatı feda etme vb. gibi boyutları var fedakarlığın. Yıllarca çalışırsın didinirsin, kendini her durumuyla feda edersin. Ama yanlış yetiştirilen,yetiştirdiğimiz çocuklarımız fedakarlığımızı boşa çıkarırlar. Emeklerimizin boşa gitmemesi için çocuklarımıza daha çok vakit ayıralım. Eğitimlerinin sürekliliği için de fedakarlık yapalım.  Eğitimciler de fedakarlık yapıyorlardır,yapmalılar da zaten. Bizler de yaparsak çocuklarımızı daha iyi yetiştirmiş olacağız.

Ev,arabavb ihtiyaçlarımızı  almak için ne kadar fedakarlık yapıyoruz değil mi? Kazandıklarımızın  birazını da eğitime kanalize edersek ne güzel olacak...

Pandemi sürecinde çok iyi olacaktır. Kim ne derse desin eğitim gerçekten sorunlar yaşıyor, yaşayacak . Gelecek yıllarda da çözüm bulmak için daha çok zaman ve emek harcayacağız, harcamak zorunda kalacağız. Ulaşamadığımız isteklerimize çeşitli fedakârlıklarla ulaşabiliyoruz. Bu nedenle eğitimde de ulaşamayacağımız hedeflerimize çeşitli fedakarlıkları yaparsak ulaşacağımıza inanıyorum.

  Gelişmiş ülkeler toplu fedakarlıklarla bu seviyeleri yakalamışlardır. Biz kendimizi yormadan başaralım istiyoruz. Az emekle çok şey kazanalım istiyoruz. Ya da fedakarlığı başkası yapsın başarı bizim olsun diye bekliyoruz. Bence boşuna beklemeyelim. Emek ve fedakarlıkla kazandığımız,kazanacağımız başarılar, makamlar bizim için daha değerli olacaktır.

  Yapacağımız veya yaptığımız fedakarlıklarla hem kendimize hem de ülkemizin gelişmişliğine katkıda bulunacağımızın  farkında olalım.

Bunu hayatımızın,hedeflerimizi bir parçası haline getirirsek hepimiz kazanacağız...

  Mehmet Hatip Denek