Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi “81 İle 81 Akademik Danışman Projesi’nin” Türkiye Birincisi Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2014 yılında “Küresel Rekabette Başarı İçin Şehrimize Önem Vermeliyiz” sloganıyla, oda ve borsaların hizmet kapasitelerini artırmak amacıyla hayata geçirilen  “81 İle 81 Akademik Danışman Projesi’nin” 2 yıllık uygulama döneminde TOBB tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Zonguldak ili Akademik Danışmanı, Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesiYrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu Türkiye birincisi oldu.

BEÜ basın bürosundan verilen habere göre Proje kapsamında akademik danışmanlardan; yerel kalkınmaya yönelik proje üretmeleri, şehrin ekonomik ve sosyal durumu ile ilgili araştırma yapmaları, şehrin potansiyelinin kullanılması için oda ve borsalarımızın AB hibe ve destekleme programlarına, kalkınma ajanslarına ve benzeri kuruluşlara yapacakları proje başvuruları için proje yazmaları ve takip etmeleri beklendi. Zonguldak ili adına Merkez, Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Alaplı TSO için danışmanlık görevi yürüten Yrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu yoğun bir çalışma temposu ile her odanın gelişimine yönelik önemli katkılarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu şunları söyledi: “İlimiz Ticaret ve Sanayi Odalarının Kapasitelerini artırmaya yönelik olarak 2014 yılında başladığımTOBB Zonguldak İli Akademik Danışmanlık Görevini 2 yıldır başarılı bir şekilde yürütmekten dolayı şahsım ve üniversitem adına mutluluk duyuyorum. İlimiz Ticaret ve Sanayi Odaları’na başta ekonomik araştırmalar, raporlar, proje başvuruları, meslek komitesi çalıştayları olmak üzere pek çok konuda elimden gelen en iyi katkıyı sağlamaya çalıştım. Bu sürecin başlamasında destekleri ve güveni için başta sayın rektörümüz Prof.Dr. Mahmut Özer olmak üzere tüm oda başkanlarımıza,genel sekreterlerimize, oda çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”