Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında “Sanat ve Düşünce Dünyamızda Sezai Karakoç ve Millet Kavramı” başlıklı bir konferans vermek üzere Bülent Ecevit Üniversitesine gelen gazeteci yazar Şaban Abak, 14 Nisan 2015 tarihinde Tahir Karauğuz Konferans Salonunda öğrencilerle buluştu.

BEÜ basın bürosundan verilen habere göre Konferansının öncesinde Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret eden Şaban Abak, Bülent Ecevit Üniversitesine davet edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Üniversitenin etkinliklerindeki yoğunluğun dikkat çekecek düzeyde olduğunu ve öğrencilerin bireysel gelişimi için farklı disiplinlerde yapılan bu etkinliklerin önemini vurgulayan Abak’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Rektör Özer, konuğuna Üniversitenin hediyelerinden taktim etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansı Baro Başkanı İ. Kerem Ertem, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile konuklar izledi.

Abak konuşmasına Zonguldak’ta ve Bülent Ecevit Üniversitesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek başladı. Sezai Karakoç’un şiirleri ile gelecek kuşakların en iyi bildiği şairlerden biri olacağını söyleyen Abak, Türklerin tarih boyunca edebiyat, dil ve kültür gelişimleri konusunda genel bilgi verdiği konferansında batı ve doğu kültürü arasındaki transferin ilgi çekici örneklerini aktardı.

Bir siyasi mütefekkir olarak Sezai Karakoç’un düşüncelerini, edebi kişiliğini etkileyen faktörleri anlatan Gazeteci Yazar Şaban Abak konferansının sonunda kitaplarını imzalayarak Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığına armağan etti. Abak’a konferans hatırasına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak tarafından bir teşekkür plâketi sundu.