Zonguldak Türk Ocağı Başkanı Özcan Gedikli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını geçici süreliğine Anaokulu öğrencisi Asya Işık'a bıraktı.

Günün önemine vurgu yapan Özcan Gedikli, Hakimiyeti Milliye ve Çocuk Bayramı kutlamaları 23 Nisan 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla yeni güne çıkarıldı ve o hafta çocuk haftası olarak ilan edildi.

Gedikli, konuya ilişkin yaptığı konuşmasında,  “Hakimiyeti Milliye ve Çocuk Bayramı kutlamaları 23 Nisan 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla yeni güne çıkarıldı. Ve o hafta çocuk haftası olarak ilan edildi. Yapılacak olan etkinlikler sadece Ankara’da değil aynı zamanda tüm yurtta yapılması planlandı. Balolar, konferanslar, anne eğitimleri, müsamereler, yarışmalar düzenleyerek şenlik havasında kutlanması kararlaştırıldı. Organizasyonu Himaye-i Effal’in tek başına yürütmesi mümkün olmayacağından bu görev dönemin en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Türk Ocakları’na verildi. Çocuk Haftası’nın en önemli olan olayı, Türk Ocakları’nın yönetiminin 23 Nisan’da çocuklara bırakılacak olmasıydı. Günümüzde halen devam etmekte olan bu geleneğin ilk olarak Türk Ocakları tarafından icat edilmesi ve uygulanması bugün bizler için övünç ve gurur kaynağıdır. Bizler Türk Ocaklılar olarak günümüzde de bu geleneği sürdürmekte mükellef olduğumuzu düşünüyoruz. Bu sebeple 23 Nisan Cumartesi günü Türk Ocakları Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığını bir gün süreyle temsili olarak ‘Asya Işık’a teslim edeceğiz” dedi.

Gedikli konuşmanın ardından koltuğunu Anaokulu öğrencisi Asya Işık'a teslim etti. Barış DOĞAN