Zonguldak Kültür Ve Eğitim Vakfı’nın 2018 yılı eğitim ve kültür ödüllerinin sahipleri açıklandı. ZOKEV Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyeti ile birlikte yaptığı değerlendirme sonucunda Kültür Ödülü’ne Hamit Kalyoncu’yu, eğitim ödülüne de Ali ve Zeynep Hasırcı’yı değer buldu. Ödülün, Hamit Kalyoncu’ya, kentin sosyal, kültürel gelişimine yaptığı eşsiz hizmetler; Zeynep ve Ali Hasırcı’ya da olumsuz hava koşulları, hastalık dahil hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan her öğrenciye ulaşarak bilim öğretmek için harcadıkları olağanüstü çabalar nedeniyle verildiği açıklandı.

 

TÜM YAŞAMINI ZONGULDAK ARAŞTIRMALARINA ADADI

ZOKEV Yönetim Kurulu, Hamit Kalyoncu’ya verdiği kültür ödülünün gerekçesini, “Çağının bilgisiyle donanmış, yüksek sorumluluk düzeyine sahip bir eğitimci olarak, nesillerin, eğitsel gelişiminin yanı sıra yurt ve insan sevgisiyle yetişmesi için de yoğun çaba harcadı. Çağdaş Türkiye idealine bağlı binlerce öğrenci yetiştirdi, tutarlı yaşamıyla onlara örnek oldu.  Yetinmedi, öğretmen örgütlerinde görevler üstlenerek çağdaş, demokratik ve laik nitelikli bir eğitim için mücadele verdi, bu uğurda bedeller ödedi. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yürekten bağlı bir aydın olarak onun değerlerinin yılmaz savunucusu oldu. Bir kültür insanı olarak genç yaşlarda başlattığı Zonguldak araştırmalarını, yaşamının bütününe yaydı, yörenin kültür tarihi ve folklorik özellikleri başta olmak üzere tüm değerlerini gün ışığına çıkarıp gelecek kuşaklara aktarılması için yazılar yazdı,  kitaplar yayımladı. Kentimizin sosyal, kültürel gelişimine eşsiz katkılar sunan Sayın Hamit Kalyoncu tüm bu çabaları nedeniyle ZOKEV 2018 Eğitim Ödülü’ne layık görüldü” şeklinde açıkladı.

 

BİNLERCE ÇAYCUMALI GENCİN BİLİMLE BULUŞMASINI SAĞLADILAR

Kendi araçları ve olanakları ile köy köy dolaşarak gençlerin bilimle tanışması için çalışan Zeynep ve Ali Hasırcı’ya verilen ödülün gerekçesinde de, “Çağının bilgisiyle donanmış, yüksek sorumluluk düzeyine sahip eğitimciler olarak, çağdaş dünya ile kucaklaşan, bilimin ışığıyla aydınlanmış bir nesil yaratmak ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşarak dünyada onurlu bir yer edinmesini sağlamak için özveri dolu çabalar sergilediler. Bilim eğitimi için geliştirdikleri deneysel metodu, yalnızca kendi sınıflarında değil ilçe sınırlarının içinde yer alan tüm okullarda gönüllü olarak uygulayarak binlerce Çaycumalı gencin bilimle buluşmasını sağladılar. Mesai saatleri dışında kendi olanakları ile köy köy dolaşarak, köy çocuklarına da aynı olanağı sundular. Olumsuz hava koşulları, hastalık dahil hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan her öğrenciye ulaşmaya çalışan Sayın Zeynep ve Ali Hasırcı, bu olağanüstü çabaları nedeniyle ZOKEV 2018 Bilim Ödülü’ne layık görüldü” ifadeleri kullanıldı.

 

ÖDÜL TÖRENİ 28 ŞUBAT’TA

Ödüllerle ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “Geçen yıl İsmet Akyol, Gökhan Taner Günsan ve Salim Çalık’a verdiğimiz ödüller, bu yıl, kültür dalında değerli ağabeyimiz Hamit Kalyoncu’ya, eğitim alanındaki ödülümüzü ise Ali ve Zeynep Hasırcı öğretmenlerimize veriyoruz. Sevgili öğretmenlerimiz herkese örnek bir özveri ile okul okul, köy köy dolaşıp çocuklarımızı bilimle tanıştırmaya çalışıyor. Kendi olanakları ve araçlarıyla mesai saatleri dışında yaptığı bu çalışmalar her türlü övgünün üstündedir. Sevgili Hocamız Hamit Kalyoncu için uzun uzun bir şey söylemeye gerek yok. Hepimiz için öğretmenden daha çok bir okul olmuş, kentimizin çok önemli bir değeri olan sevgili hocam, uzun yıllardır, Zonguldak üstüne çalışmalar yaparak kentimizin kültür hazinesine eşsiz katkılar sunuyor. Sevgili öğretmenlerimizin ZOKEV’in verdiği ödülü kabul etmesi, bizler verilmiş en büyük ödüldür. Ben kendilerine hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, tüm Zonguldak halkını, 28 Şubat Perşembe günü, TMMOB Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesi’nde, saat 18.00’de yapılacak etkinliğe davet ediyorum” dedi.