Çaycuma Şehit Hasan Yağlı ilkokulu öğrencilerinden Burçin Çelen ve Mehmet Gülşen, öğretmenleri Ali Hasırcı ile birlikte  YGA'nın (Young Guru Academy) 16-19 Temmuz tarihleri arasında İstambul Özyeğin Üniversitesinde düzenlemiş olduğu Liderlik ve Bilim Kampına katıldılar.

Çift Kanatlı olarak tanımlanan vicdanlı ve donanımlı gençler yetiştirmeyi amaç edinen YGA'nın (Young Guru Academy)  Bilim Seferberliği kapsamında "Akıllı Şehirler" temasıyla düzenlediği "Twin Bilim Yarışması"nda Çaycuma Şehit Hasan Yağlı ilkokulu öğrencilerinin hazırladığı "Güneşe Bakan Evler" projesi  Türkiye genelinde ilk  16 proje arasına girerek İstanbul'daki Bilim Kampı'na katılmaya hak kazandı.

Öğrenciler Bilim Kampı'nda çeşitli atölyelere katıldılar. Son gün ise projelerini sergilediler. Kamp sonundaki şenlikte proje sergisini gezen katılımcıların oyları ve online oylar sonucu Şehit Hasan Yağlı ilkokulu okulu öğrencilerinin hazırladıkları proje Türkiye geneli "En Çevreci Projeler " arasına seçilerek ödüle layık görüldü. 

Öğretmenleri Ali Hasırcı yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizle bilim kampına katıldık. Kamp süresince çocuklar yoğun bir tempoda etkinliklere katıldılar. Toplumun farklı kesimlerinden  öğrencilerle bir araya gelerek grup çalışmaları etkinlikler yaptılar. Suriyeli çocuklar, görme engelliler, sevgi evlerinden ve Türkiye'nin önde gelen ortaokul, lise ve üniversiteli öğrencileriyle kaynaştılar. Projelerini başarılı bir şekilde sundular. TRT ile projeleri hakkında röpörtaj yaptılar. En çevreci proje dalında 3 okulla birlikte ödüle layık görüldüler. Öğrenciler çok uyumluydu. Okulumuzu ve ilçemizi başarı ile temsil ettiler." dedi.