Hayallerimizi süsleyen eğitimde öncü ülkeleri hayallerde bırakalım!   

     Biz başka ülkelerin eğitim sistemlerinin hayal ederken ya elimizden geleni yapamıyor ya da komplekse giriyoruz hiçbir şey yapmıyoruz.

   Hayalleri bırakalım, gerçeklere bakalım! Bu gerçekleri nasıl düzelteceğimizi düşündük mü? Sorumluluk alıyor muyuz? Yoksa sadece avunuyor muyuz?    

   Kendimize ait bir sistemimiz olmalı... Kendi özümüze,toplumsalyapımıza,karakterimize uygun bir sistemin bizi başarıya götüreceğine inanıyorum. Temelde de" Herkes, herkese örnek olabilecek şekilde hareket etmeli, davranmalı" Bazen detaylarla uğraşmak nedense başarıyı getirmiyor bazen de yüzeysel davranmanın  başarıyı getireceğine inanıyorum. Örneğin: çocukların veya insanlarımızın zekalarını inceliyoruz onlarca çeşit zeka kuramları içinde bocalayıp duruyoruz. Onları zeka seviyeleriyle değil ne verebildiğimize ve ne alabildiğimiz önemlidir Fakat biz sevgi,şefkat,merhamet ve benzeri gibi davranışları yerleştiremiyor ve bunu yaşantımızda uygulamıyorsak;yetişen insanlarımız eksik yetişecektir.   

    Tabii ki bu zeka kuramlarının detayları bize faydalı olamayacaktır olayı kısaca sistemler ve kuramlar kargaşasına çevirmemeliyiz az,öz bilelim ama bildiklerimizi de hayatımızda uygulayalım göreceksiniz başarı gelecektir...

                      ***

Geçen hafta vefat eden değerli eğitimci arkadaşım Gündüz  BAHADIR Bey'e Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Mekânın cennet olsun güzel insan.

Mehmet Hatip Denek