Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında Temiz ve Sağlıklı Güvenli Okullar ile Yeterli ve dengeli Beslenme yolunda çalışmalar yapan Kdz. Ereğli ve Alaplı İlçesinde Okul Yöneticilerine düzenlenen törenle beyaz bayrak  ve sertifikaları verildi.

        Kdz. Ereğli Tatoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen törene İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Tülay Çakır Bakkaloğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, Krdz.Ereğli Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Girgin, Alaplı Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Günay ve Okul Yöneticileri katıldı.

     Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Tülay Çakır Bakkaoğlu konuşmasında şöyle dedi. “ Sağlıklı, temiz gıdalarla yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi, çocuklarımızın büyüme gelişmesi için çok önemlidir. Bunun yanında obezitenin ve ileride oluşabilecek olan kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi bir çok kronik hastalığın önüne geçilmesi için de en önemli adımdır. Yine temiz ve hijyen ortamlar çocuklarımızın özellikle bulaşıcı hastalıklardan korunması sağlar. Bakanlıklar arasında imzalanan proje ile okullar için kriter ve standartlar belirlenmiş olup, bu kriterleri sağlayan ve başvurusunu yapan okullar Sağlık müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonlarınca değerlendirilmiştir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Müdürlüğümüze başvuran okullardan 49’u beyaz bayrak almaya hak kazanırken 59 okulda beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanmıştır. Dileğimiz tüm eğitim kurumlarımızın bu standartları sağlamasıdır. Beslenme dostu okul sayısı baz alındığında ilimiz ülke genelinde ilk yirmi içersinde yer alarak Aralık ayı içersinde İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirmiştir “ dedi.

      İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit ise, Sağlıklı ve hareketli yaşamın desteklenmesi için  okullarımızda beslenmesine dikkat eden ve hijyenli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.Bu konuda emeği geçen başta Okul Müdürlerimize. Velilerimize ve Öğrencilerimize teşekkür etmek istiyorum “ dedi.

      Alaplı İlçesinde Beslenme konulu dereceye girin okullardan, Ahmet Ziya Yazıcı Ortaokulu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Mollabey İlkokulu, Anadolu İmam Hatip lisesi, Kılçak İlkve Ortaokulu, Çatak İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu,Anadolu Lisesi, Karşıyaka İlk ve Ortaokulu, Çatak Ortaokulu, Mollabey Orta Okulu, Kdz.Ereğli İlçesinde ise, Ören İlkve Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Ereğli Lisesi, Kepez İlkokulu, Toki Korubaşı İlk ve Ortaokulu,  Bayat Ortaokulu, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlk ve Ortaokulu, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullardan ise, Alaplı Ahmet zeki Atalay İlk ve Ortaokulu, Karşıyaka Anaokulu, Gümeli İlk ve Ortaokulu,Atatürk Ortaokulu, Kdz.Ereğli de ise, Terziler İlkokulu, Kaymaklar İlkokulu, Kaymaklar Merkez İlkokulu, Kızılcapınar İlkokulu, Yazıcılar İlkokulu, Kestaneci İlkokulu, İzmirli İlkokulu, Çiğdemli İlk ve Ortaokulu, İsmet İnönü İlk ve Ortaokulu, Pestilci Ortaokulu, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi pansiyonu okullarına törene katılan protokol tarafından Beyaz Bayrak ve Sertifikaları verildi.