AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; İlimizde 2017 Yılı Temel Eğitim Yatırım programına alınan okullar ile halen yapımları devam eden okullar tamamlandığında ikili eğitime son verileceğini açıkladı. 
Milletvekili Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz yıllarda İlimizde temel eğitime yapılan yatırımlardan sonra 28 tane ikili eğitim yapan okul sayısı 8’e düşürüldü. 2017 yılı Temel Eğitim Yatırım programına alınan okullar ile halen yapımları devam eden okullar tamamlandığında inşallah İlimiz genelinde tamamen tekli eğitime geçiş sağlanmış olacaktır. 
Buna göre; Zonguldak Merkez’e 16 derslikli Fener Ortaokulu, 24 derslikli Gazi Ortaokulu, Alaplı’ya 16 derslikli Ortaokul ve Aşağıdağ köyüne 8 derslikli ilkokul, Ereğli’ye 24 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu, 16 derslikli İzmirlioğlu, 24 derslikli Erdemir ve 24 derslikli Kepez ilkokulları, Gökçebey’e de  16 derslikli ortaokul, ayrıca Çaycuma ve Ereğli’ye de 4’er derslikli anaokulları 2017 yılı Temel Eğitim Yatırım Programına alınmıştır.