Önemini hiç kaybetmeyen bir konudur:" İnsan Yetiştirme "

    Eski uygarlıklardan günümüze kadar insan yetiştirme üzerinde durulmuştur. Geleceğe yatırım yapmayı düşünmüş insanlar. Bu şekilde en güzel yolun da insan yetiştirmek olduğun da karar kılmışlardır.

    İyi yetiştirilememiş, yetişmemiş insanlardan oluşan toplumlarda birçok sorunlar meydana gelmiştir. Bu süreç böyle devam ettiği müddetçe de sorunlar çoğalacaktır. Yetişme ve yetiştirmenin önemini pekiştirecek olan kurumlarımız: Aile, okul ve çevredir.

Bu kurumlar da eşgüdümlü çalışırsa, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirirlerse; iyi yetiştirilmiş, topluma, milletine ve devletine yararlı olacak insanları yetiştirmiş oluruz.

   İnsanlarımızı hayata mesleğe ve çevreye uygun yetiştirirsek gelecekte sorun çıkmadan ve çıkarmadan yaşayacak insanlarımızı da yetiştirmiş olacağız.

   En güzeli de yetiştirdiğimiz insanların gelecekte birer meslek sahibi, iş sahibi olup karşımıza görmemiz olacaktır. İyi yetişmiş bireyler, iyi toplumları oluşturduğu gibi mesleklerini de iyi yapan bireyler olacaklardır. Böylelikle toplumsal düzen sağlanmış olacaktır. Daha nitelikli bir toplum oluşmuş olur. Bu da ülkemize faydalı birer birey olmamızı sağlar. Yoksa hepimiz kıyısından köşesinden de olsa  sıkıntılar yaşayacağız. Buna meydan vermemek hepimize düşen bir sorumluluktur. Neme lazımcılık, bir kurtuluş değil, sorumluluktan kaçıştır.

Son olarak şöyle desek yeridir sanırım:

Yetiştirsek insanları, toplumlara örnek olsak.

Yetiştirsek insanları, kurtulsak bilgisizlikten.

Yetiştirsek insanları, rahatlasa insanlık, rahatlasa dünya.

Yetiştirsek de huzura, mutluluğa, iyiliğe, güvene merhamete, sevgiye, saygıya ersek ne güzel olurdu değil mi?

X     x    x

Tüm okurlarıma yeni yılda mutluluk ve esenlikler…

 

Mehmet Hatip Denek