KHK mağduru olan ve aynı zamanda Zonguldak Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmet Akyol, maaş değil, göreve iade edilmeyi beklediklerini söyledi.

Akyol, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği nedeniyle aldığı para tepki çekince ‘KHK'larla mağdur olan binlerce kişi var. Dava açılmamış, takipsizlik kararı alınmış, ama görevine iade edilmemiş, KHK'larla işlerinden atılmış, beraat kararı almış, kovuşturmaya yer olmadığı kararı alınmış insanlar var. Maaşımın yarısını KHK mağdurlarına vereceğim’ demesi KHK’lerle yaratılan hukuksuzluğun, haksızlığın itiraf edilmesidir.

Seçilme, seyahat, sosyal güvenlik ve iş hakları ellerinden alınan, ne ile suçlandıklarını bilmeden, savunma hakkı bile tanınmadan ihraç edilmiş kamu emekçileri, KHK’lerle yaratılan hukuksuzluğu kabul eden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’tan ‘maaşının yarısını’ değil; haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin bütün haklarıyla birlikte işlerine iade edilmesi için çalışma yürütmesini beklemektedir.

Yine Sayın Arınç’a hatırlatmak isteriz ki diğer sendikalar ihraç edilen üyelerinin telefonlarına dahi çıkmazken hukusuzca ihraç edilen biz Eğitim Sen’liler, KESK’liler ihraç edildiğimiz günden bugüne sendikamız, ailemiz, dostlarımız tarafından hiçbir şekilde yalnız bırakılmadık. Emek, dayanışma ve mücadele örgütü olan sendikamız Eğitim Sen ve konfederasyonumuz KESK, bir taraftan ihraçlara karşı hukuksal mücadeleyi sürdürüp her platformda ihraçları gündeme getirirken diğer taraftan da dünya tarihinde eşi benzeri olmayan ve bugün de sürdürülen maddi dayanışmayla üyelerini kimseye muhtaç etmemiştir.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı ihbarı ardından savcılık tarafından yapılan ayrıntılı soruşturma sonucunda FETÖ/PDY terör örgütü ya da başka bir terör örgütüyle ‘aidiyet, irtibat veya iltisakımın bulunmadığı’ ve ‘iddia düzeyinde dahi makul şüphe oluşturabilecek delil elde edilememiştir’ sonucuna varılarak hakkımda takipsizlik (kovuşturmaya yer olmadığına dair) kararı verilmiş Eğitim Sen’li öğretmen olarak belirtmek istiyorum ki mutlaka öğretmenlik mesleğine #GeriDöneceğiz ve hukuksuz ihraçlarda imzası olanların hepsinden hukuk önünde hesap soracağız.”