7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol’a yapılan haksızlık, Gazeteci Deniz Zeyrek tarafından Habertürk televizyonunda Veyis Ateş'in sunduğu 'Habertürk Gündem' programında gündeme getirildi

 

KESK’e bağlı Eğitim Sen Zonguldak Şube  Sekreteri iken, 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı KHK ile Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte kamudaki görevinden ihraç edilen İsmet Akyol’a yapılan haksızlık Habetürk Televizyonu’nda bir kez daha gündeme geldi. Veyis Ateş’in sunduğu “Habertürk Gündem” adlı programa Adil Gür, Berhan Şimşek, Mustafa Kartoğlu ve Nedim Şener birlikte konuk olan Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Akyol’u kastederek, konuyu yakından takip ettiğini kendisine haksızlık yapıldığını söyledi.

 

İNSANİ DUYARLILIĞI ÇOK YÜKSEK BİR ÖĞRETMEN

17 Eylül Salı akşamı yayımlanan programda, “KHK’lılara da af gelecek mi” konusu tartışılırken söz alan Zeyrek, “KHK meselesinde çok yakından tanıdığım insanlar var. Mesela bir öğretmen var, çocukluğunu biliyorum. Yani üniversitenin birinci sınıfından sonuna kadar tanıdığım, öğretmenlik sürecini de bildiğim biri. İnsani değerler konusunda o kadar duyarlı ki, çalıştığı ilçenin milli eğitim müdürü çocuğuna oyuncak tabanca alıp fotoğrafını Facebook’ta paylaşınca, ‘Sen nasıl bir öğretmensin çocuğuna oyuncak silah alıyorsun’ diyecek kadar hassasiyet gösteren biri. Tek şeyi Eğitim-Sen üyesi olmak. Ve 2016’dan beri işsiz, güçsüz” dedi.

 

KİMİ YÖNETİCİLER FIRSATI GANİMET BİLDİ

Zeyrek konuyla ilgili sözlerini, “Bu işin biraz üzerine gitmiş biri olarak söylüyorum. Bunlar ceza davalarının yargının ötesinde, KHK uygulamaları, KHK’lerle ihraç meselesi. Listeleri sonuçta yöneticiler yaptı. Mesela bir ilçe milli eğitim müdürünün bir öğretmenle problemi var. ‘Bu sendika üyesi, sürekli eylem yapıyor,  sürekli bana dert çıkarıyor, hazır fırsat bulmuşken bundan kurtulayım’ diyor. Böyle listeler oluşturuldu ve o insanlar hâlâ açıktalar. Ne yiyorlar, nasıl geçiniyorlar bunları bilen yok. Düşünün eşin çalışmıyor, öğretmensin birden bire işsiz kalıyorsun. Nasıl yaşayacaksın? Bunların yargıyla falan da ilgisi yok” diyerek tamamladı.

 

Deniz Zeyrek, Hürriyet gazetesinde yazdığı dönemde de, 24 Şubat 2017 tarihinde "Yanan yaşlar..." başlıklı köşe yazısında İsmet Akyol’un ihraç edilmesini ve Çaycuma’nın hikâyesini yazmıştı.