Eğitim Sen tarafından Ankara’da 'Uluslararası Sendikal Haklar ve Özgürlükler Sempozyumu' yapıldı. Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri David Edwards, Avrupa Eğitim Sendikaları Eğitim Komitesi Avrupa Direktörü Susan Flocken’in yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen eğitim sendikalarının katıldığı sempozyumda hukuksuz ihraçlar, mülakat ve güvenlik soruşturmaları başta olmak üzere eğitim alanında yaşanan hukuksuzluklar masaya yatırıldı.

EĞİTİMCİLERE İHRAÇLARLA İLGİLİ MEKTUP VERDİ

KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, sempozyuma katılarak dünyanın dört bir yanından gelen eğitim sendikalarının yöneticilerine ihraçlarla ilgili mektup verdi.

Sempozyumda kısa bir konuşma da yapan Akyol açıklamasında şöyle dedi. “Eğitim Sen'in Ankara'da düzenlediği, 'Uluslararası Sendikal Haklar ve Özgürlükler Sempozyumu'na katılan 34 milyon üyesi bulunan Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri David Edwards, 11 milyon üyesi bulunan Avrupa Eğitim Sendikaları Eğitim Komitesi Avrupa Direktörü Susan Flocken ile ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Yunanistan ve KKTC’li sendika yöneticilerine ihraç edilme sürecimizi ve ihraç sonrasında yaşananları anlatan mektuplar vererek haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen kamu görevlilerinin görevlerine iade edilmesi için çalışma yürütmelerini istedim.”