Veli ve öğrencilere yönelik "Aldanmayın" konulu seminer Jandarma tarafından verildi.
Armutçuk Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde Gökçeler Jandarma Komutanı Başçavuş İlter Celal Sayın sunum yaptı.
Dolandırıcılık olaylarındaki artışa dikkat çeken Başçavuş Sayın, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
Zonguldak’ta yaşayan vatandaşların farkındalıklarını arttırmak maksadıyla Zonguldak Valiliği öncülüğü ve desteğiyle Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, “Aldanmayın” projesinin hayata geçirildiğini belirten Sayın, “Proje kapsamında bilgilendirme afiş ve broşürlerin dağıtımı da devam etmektedir” dedi.
Zonguldak il genelinde 68’i jandarma sorumluluk bölgesi olmak üzere 300 evden hırsızlık, 27’si jandarma bölgesinde olmak üzere 229 dolandırıcılık olayının yaşandığını ifade eden Başçavuş Sayın şunları söyledi:

“Dolandırıcılık hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp onun veya başkasının zararına olarak kendisine veya başkasına bir yarar sağlamaktır. Dolandırıcılık olaylarının ortak noktası, ‘av’ olarak niteledikleri insanı korkut psikolojisiyle strese sokup doğru düzgün düşünmesini engellemek ve dolayısıyla tuzağa çekmektedir. Dolandırıcıların tek sermayesi dilleridir, hedeflerine ulaşmak için her türlü taktik ve tekniği kullanırlar. Dolandırıcılık çeşitleri ise telefon, İnternet, Bankamatik, Kapı soygunu, Oto alım-satımında dolandırıcılık, Sahte altın gömü, Falcılık büyücülük yöntemiyle gerçekleştirilir”

Haber Merkezi