Veliler, öğretmenler ve öğrenciler olarak hepimiz kaliteli ve etkili bir eğitim için hayaller kurarız, kurmuşuzdur. Eğitimin istediğimiz seviyede verilmesi hayallerimizin gerçekleşmesiyle mümkün olacaktır.

   Kaliteli eğitim için okul ve sınıfların teknoloji ile donatılması gereklidir. Bunun yanında teknolojiyi verimli, başarılı kullanacak öğretmenlerin olması da gerekmektedir. Teknolojik olarak eksikleri olan öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri zorunludur. Çünkü teknolojiyi kullanma yaşı okulöncesi yaşlara kadar inmiş durumda. Okullara yeni başlayan kuşaklar bilgisayar uzmanı gibiler. Onları ders anlatırken teknolojiden yararlanmak çok önem arz ediyor.  Bence pandemi süreciyle birlikte EBA sayesinde herkes teknolojik yönden kendini az çok geliştirmiş oldu. Bana göre kalite için faydalı bir süreç oldu. Peki bu yeterli mi? Değil bence...

    Eğitimi teknoloji ve tecrübeyle beraber öğrencilerin seviyesinde verebilmek de gereklidir. Aralara serpiştirilecek esprilerle çocukların dikkati çekilerek odaklanmaları da sağlanmalıdır. Yöneticisiyle, öğretmeniyle ve velisiyle eğitimi güzelleştirmenin, kaliteli hale getirmenin gayreti içinde olmalıyız.

Çocukların dikkatini çekecek şekilde teknolojiyi kullanarak eğitime katmalıyız. Farklı yaş gruplarına göre daha farklı teknikler kullanmalıyız. Demode teknikler ve çalışmalar bu devirde etkisini kaybetmişlerdir. Yeni okula gelmiş oyun çağındaki çocuklar ile lise seviyesindeki öğrenciler için aynı teknikleri kullanamayız. Yeni okula başlayan öğrenci için okulu sevdirecek aktiviteler, teknolojiyi kullanırken dikkatini çekecek karakterler içeren sunumlar hazırlanabilir.

    Kısacası her yaştan öğrenci grubuna dersi sevdirmek öğretmenlerin elindedir. Nasıl hareket edeceğimizi bilmek için örnekler, araştırmalar yaparak kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Eğitim bitmeyen bir serüvendir. Öğrenciler yeni bilgiler öğrenirken öğretmenler de yeni şeyler öğrenmektedir.

   Bu serüven için elimizden gelenin en iyisini yapmak bizi,  çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve ülkemizi en iyi noktalara taşıyacaktır.

 

  Mehmet Hatip Denek