Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı çağrıda, “Bu dünyada elde edilmiş en büyük zaferlerden Kurtuluş Savaşı'nın ve Atatürkçülüğün müfredatta bu kadar az yer almasına karşı sesinizi çıkarın” dedi

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Milli Eğitim Bakanlığının, internet sitesinde, 53 farklı dersin taslak programını askıya çıkararak kamuoyuna duyurduğu, “yeni eğitim müfredatı” ile ilgili kamuoyunu duyarlılığa çağırdı. Kantarcı, sosyal paylaşım sitesi hesabında, “Sevgili arkadaşlarım, sizlerden çok önemli bir ricam var” başlığıyla yaptığı çağrıda, “Çocuğunuz olsa da olmasa da, Türkiye sınırları içerisinde yaşıyor olsanız da olmasanız da, geleceğimiz ile ilgili söz sahibi olmak için yarım saatinizi ayırın ve mufredat.meb.gov.tr adresine girip, ‘Veliler için’ linkine tıklayın. Program içeriğini mutlaka inceleyin. Sonrasında [email protected] adresine görüşlerinizi bildirin” dedi.

 





‘BEN YAPSAM NE DEĞİŞİR Kİ?’ DEMEYİN

Bunun için bir ay süre bulunduğunu da dile getiren Kantarcı açıklamasında, “Ne olursa olsun, doğup büyüdüğümüz bu topraklara borçluyuz. Bu dünyada elde edilmiş en büyük zaferlerden Kurtuluş Savaşı'nın ve Atatürkçülüğün müfredatta bu kadar az yer almasına karşı sesinizi çıkarın. Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama en azından bunu yapalım. ‘Ben yapsam ne değişir ki?’ demeyin. Böyle diye diye bugünlere geldik. Kamuoyu baskısı oluşturunca nelerin değişebildiğini gördük. İleride kendi çocuğunuzun ya da herhangi bir çocuğun gözlerine, ‘Ben üzerime düşeni yaptım’ diyebilmenin rahatlığıyla bakın. Umarım bunu herkes yapar. Sıradan bir gününüzde sosyal medyaya ayırdığınız zamanı bir kereliğine bu işe ayırın. Bu kadar basit... Peşinen teşekkürlerimle. Sevgiler” şeklindeki görüşlere de yer verdi.