Zonguldak Kapuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.



Okul müdürü Turgay Anar, Canpolat Pamay Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okullarından 103 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sağlık hizmetleri niteliği gereği insan sağlığını koruyan, geliştiren, tedavi eden, insan odaklı bir liseden mezun olduklarını ifade eden Anar, şunları kaydetti:

“Bugün burada okulumuzun 4. Yılında 1. Mezuniyet törenimizi gerçek leş mutluluğunu ve kıvancını yaşıyoruz. Bizler okulumuz çalışanları olarak sizlere hep iyiyi, güzeli, doğruyu, edibi ahlaklı ve dürüst olmayı öğretmeye gayret ettik. Bunun bilincinde olarak okulumuzda öğrenim gördüğünüz süre içerisinde, sizlere: en iyiyi en doğruyu ve en güzeli vermeye çalıştık. Her insanın bir değer olduğu düşüncesiyle yeteneklerinizi ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Bu inançla eğer hayatınızda yeni bir pencere açıp ufkunuza bir tutam ışık olabildiysek ne mutlu bize. Sağlık hizmetleri niteliği gereği sizler insan sağlığını koruyan geliştiren, tedavi eden, insan odaklı bir liseden mezun oluyorsunuz. Bilimselliğin yarı: sıra insan ilişkilerinde var olmasını istediğiniz sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır sizin mesleğinizde daha da bir önem kazanmaktadır. Mesleki bilginizin yanı sıra daha ileriye, en ileriye, en iyiye sloganı ile bu değerlere sahip olan sizler Kapuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlar, olarak bugün diplomalarınızı alacaksınız. Tüm yaşam süreci içerisinde sürekli okuyunuz, kendinizi yenileyiniz, çağın gerisinde kalmayınız. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip toplumun mutluluğu için de çalışınız. Çünkü yaşamak, en güzel şeyleri yemek, en güzel elbiseleri giymek, gezip tozmak değildir. Yaşamak aynı zamanda duyup hissedebilmektir. Yani başkaları için de yaşamalı yaşatma ideali içinde olmalısınız. Birbirinizi seviniz ve paylaşmayı biliniz. Araştırmacı, sorgulayıcı olunuz. Fikirleriniz hoş görü ile demokratik zeminlerde tartışınız başkalarının fikirlerine saygılı olunur Kendim'/ güveniniz. Çünkü güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınızı ve milletinizi sevip yükselmesi için çalışınız. Annenize, babanıza ve büyüklerinize ve tabi ki kendinize karşı da saygılı olunuz. Bizler de Kapuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak tüm kadromuzla sizler için sürekli çalıştık. Bu süreçte hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza, memur ve yardımcı personelimiz ile her durumda koşulsuz olarak yanımızda olan hiçbir desteği esirgemeyen okul aile birliği üyelerimize ve siz saygı değer velilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz”

“ESERLERİNİZLE ÖVÜNÜN”

“Saygıdeğer öğretmenlerimiz: evlatlarınızdan ayrılmanın hüznü bindi şimdi gözlerinize. Ama sakın üzülmeyin, eserlerinizle övünün. Bu öğrenciler biliyor her birinizin nasıl emek verdiğinizi. Biliyorlar, nasıl da üzerlerine titrediğinizi Şimdi sevinmek zamanıdır. Şimdi hasat zamanıdır. Şimdi ayrılık rüzgârında gülümseme zamanıdır. Hadi tebessüm edin şimdi. Sayın velilerimiz didindiniz uğraştınız ama sonunda başardınız. Bakın çocuklarınız, çiçekleriniz meyveye durdu. Bugün ne kadar övünseniz azdır. Belki yeni bir sayfa açıyorsunuz şimdi evlatlarınız için, gözleriniz yaşlıdır belki ama bu defa sevinçten Hadi sevinin şimdi. Gururlanma zamanıdır şimdi. Artık ayrılık vakti geldi çattı. Bulunduğunuz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yerleştirmeye çalışınız sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek bizleri mutlu edecektir. Biz size veda etmiyoruz. Sadece mesleğinize uğurluyoruz. Vatanımıza milletimize faydalı insanlar olmanızı temenni eder, hepinize üstün başarılar dilerim. Hastaneye artık daha bir güvenle gideceğim, bileceğim ki orada evlatlarımız bizi bekliyor Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizin fedakâr ailelerini ve onların eğitimlerinde de aynı fedakârlığı gösteren saygı değer öğretmen arkadaşlarımı da en içten duygularımla kutluyor, teşriilerinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum”. Barış DOĞAN