Ereğli ilçesinde Ereğli Lisesi B blok 10/A sınıfında 6 gün önce meydana gelen tavan çökmesi sonucu eğitim-öğretime kapatılmasının ardından yaşanan protestolar devam ediyor. B Blokta öğrenim gören ve tavan çökmesi sonrası Merkez Anadolu Lisesi’nin bulunduğu A Blok’a taşınarak ikili öğretime geçilme kararı alınmasına tepki gösteren öğrenci velileri, bu gün saat 10.30’da Kdz Ereğli Kaymakamlığına yürüdü. Binaya girerek Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile görüşmek istediklerini söyleyen veliler, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu kata yönlendirildi.

Velilerden oluşan gurup Kdz Ereğli İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ile görüşürken, okul aile birliği üyesi olan diğer grupta Kdz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeler, basına kapalı olarak yapıldı.

“MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR”
Yapılan görüşmeler sonrasında, kaymakamlık binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan veliler, mağduriyetlerine çözüm bulunmadığını iddia ettiler. Öğrenci velisi Dursun Ali Kansu, öğrencilerin bu gün ikici kez eylem yapacaklarını ancak bunu veliler olarak engellediklerini söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin kafalarının karışık olduğunu da söyleyen Kansu, gerekirse çocuklarını okula yollamayacaklarını ifade etti.
Öğrenci velisi Dursun Ali Kansu; “Çocuklar tıkıştırılmış, şu anda karma olmuş. Hepsi şu ana kadar farklı eğitimlerle bir araya gelmiş. Bundan sonra onları tekrar aynı düzeye getirecekler de; sabah karanlığında kalkacak, akşam karanlığında gidecek, dershaneler bozulacak. Herkesin düzeni bozuldu, eğitim düzeni bozuldu. Öğretmenler şaşkın ne yapacağını bilemiyor. Çocuklar şaşkın, ne yapacağın bilemiyor. Biz veliler olarak, son müfettiş kararını bekleyeceğiz. Eğer yine olumsuzluklar devam ederse bir araya geleceğiz. Buna nasıl tepki gösterilmesi gerekirse göstereceğiz. Çocuklarını okula göndermemeye varan arkadaşların düşünceleri var. Çünkü gitse de bir fayda göremeyeceğiz, duruma göre. Şu anda karma karışık, çocukların kafası da karışık. Sınıflar eğitim verebilecek düzeyde değil. Her yeri sınıf yapmaya kalkmışlar. 3 tane okul bir araya gelmiş bir binada. Burada bir okul eğitim alıyordu, şimdi üç okul tek okul gibi eğitim alacak. Burada idare sorunu da çıkacak üç gün sonra. Çocuklar arasında bir sorun çıktığında nasıl çözecekler iki-üç idare?” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM ADI ALTINDA SADECE SORUN BÜYÜTÜLMÜŞTÜR”
Veliler adına konuşan Dursun Ali Kansu, çözüm bulmak yerine sorunun büyütüldüğünü iddia ederek, şunları söyledi:
“Yetkililerle görüştük. Yetkililer, kendilerini aştığını söylüyorlar. Elinden gelenin bu olduğunu söylüyor. Alternatif çözümlere yönelildiğine dair hiç bir emare almadık. Bir bina kiralamasıdır ya da başka bir okulun, dershanenin boşaltılıp o dershaneye geçilme gibi başka alternatifler sunulmuyor. Sadece çocukların başını yağmurdan kurtararak bir binaya sokmak, ‘işte mağdur etmedik’. Mağdur etmemek, sadece bir binanın içine sokmak değil ki öğrencileri. Onlara düzgün eğitim vermek, sağlıklı eğitim vermek. Taşımalılara çözüm bulunamadığı için çocukları sabahçı- öğlenci karma yapmışlar. Bunlar farklı okullar, farklı eğitim almalılar. O yüzden şu an geldiğimiz nokta da çözüm üretilmemiştir. Çözüm adı altında sadece sorun büyütülmüştür. Çocuklarımız okuldan soğuyacak, bundan sonra da belki eğitim almak istemeyecekler.”

Yapılan açıklamanın ardından okul aile birliği yönetimi ile öğrenci velileri kaymakamlık binası önünden ayrıldı. Öte yandan; velilerin bu görüşmesinden 3 gün öce, söz konusu okulun yaklaşık 750 öğrencisi Kdz Ereğli Kaymakamlığa yürüyerek eylem yapmışlardı.(İHA)