Milli Eğitim Bakanı ile görüşüldü

Kız Meslek Lisesi için CHP Genel Merkezi devrede

 

Zonguldak’ın sembol yapılarından Kız Meslek Lisesi’nin otopark yapılmak için yıkılması konusunda tartışmalar devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarihi okulun korunması adına devreye girdi.

CHP’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk arasında gerçekleşen görüşme ile okulun Zonguldak için taşıdığı anlam birinci ağızdan Bakana aktarılırken, Bakan Selçuk konunun araştırılması için yardımcısını görevlendirildi.

Konuyu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran Yavuzyılmaz, girişimiyle gerçekleşen görüşmenin detaylarına istinaden şu açıklamalarda bulundu:

“Kız Meslek Lisesi'nin yıkılmamasıyla ilgili olarak, Eğitim Politikalarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcımız Sn. Yıldırım Kaya ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk bugün konuyu telefonda görüştüler.

Kız Meslek Lisesi'nin “kültür varlığı” olarak tescil süreci, Zonguldak için anlamı, kıymeti ve önemi birinci ağızdan Bakana aktarılmıştır.

Sn. Bakan konuyu araştırmak üzere, BEÜ eski rektörü ve Bakan yardımcısı Sn. Mahmut Özer'i görevlendireceğini belirtmiştir. Akabinde Milli Eğitim Bakanı ve Genel Başkan Yardımcımız konuyu tekrar görüşeceklerdir.

Kız Meslek Lisesi yalnız değildir!” (Haber merkezi)