Vali Ali Kaban’ın koltuğuna oturan Melek Kocasoy:

“Şaka olsun diye dondurma istedim”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın makam koltuğuna oturan Hüseyin Girgin İlkokulu öğrencisi Melek Kocasoy, dondurma diyaloğunun hikayesini anlattı. Kocasoy, “Vali beye şaka yaptık” dedi.

Hüseyin Girgin İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Melek Kocasoy’un dondurma sevgisi kamuoyunda geniş yer buldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın makam koltuğuna oturan ve ilk icraatı de dondurma istemek olan Kocasoy, o diyaloğun hikayesini şöyle anlattı:

“Okul müdürümüzle konuşurken şaka olsun diye dondurma söyledim. Müdür de olur diye kabul etti. Prova yapıyorduk, prova yaparken müdür beye ‘şaka olsun diye dondurma isteyelim’ dedim. Müdür bey de kabul etti. Valinin koltuğuna oturdum. İsteklerimi söyledim. Arada da şaka olsun diye dondurma istedim. Vali gülerek ‘İlk defa böyle bir şey duydum. Vali koltuğuna oturan ilk kez dondurma istedi’ dedi. Dondurmayla beraber ders çalışmayı seviyorum.”

Özel bir firmada bekçilik yapan baba Erkan Kocasoy ise, “Kızımın vali olduğunu duyunca haber bize geldiğinde çok sevinmiştim. Kızım dondurmayı çok sever. Validen de dondurma isteyeceğine inanamadık. Bu da bizi çok mutlu etti. Valinin de gülerek karşıladığını gördük. Kızım her ders çalıştığında dondurma da yer” diye konuştu.(İHA)