TED Zonguldak koleji Vakfı Özel Lisesi bu yıl üçüncüsü yapılan Gençlik Parlamentosu  Lise Okul Müdürü Ali Fuat Soydaş’ın İngilizce olarak yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Zonguldak Fen Lisesi, Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, TED Karabük Koleji Vakfı özel Lisesi, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi’nden öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen bu parlamentoda geleceğin bireyleri olarak gençler sorumluluk bilinciyle daha yaşanılabilir bir dünya için güncel olan sorunlara çözüm önerileri sunmuşlardır.

Parlamentoda yer alan öğrenciler sadece kendi kültürlerine değil, diğer kültürlere de saygılı olarak hiçbir kısıtlama olmaksızın fikirlerini özgürce sunmuşlardır.

Yedi komiteden oluşan bu parlamentoda Biyolojik silahlar, siber suçlar, holiganizm gibi güncel olaylar tartışılıp çözüm önerileri sunulmuştur.

Bu platformu düzenlemenin temel amacı ilimiz ve yakın illerdeki  dengi okullarının da katkılarıyla hem İngilizcelerini aktif bir biçimde kullanmaları hem de yapılan çalışmalarda öğrenciler arasında oluşturulan  beraberlik ve takım çalışması oluşturmayı sağlamaktı.

Bu çalışmada yaşadığı dünyaya duyarlı, sorunlarına çözüm yolları üretebilmek için özveriyle çalışan gençlerimize teşekkür ediyoruz.

Organizasyonumuz  TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Lisesi Vakıf Başkanı Burçin Bahadır’ın parlamentoya katılan delegelere sertifikalarını takdim etmesi ile sonlandırılmıştır.