Haberi 7 de

Tüm Okullara İlkyardım Seti, Ebeveynlere ve Öğrencilere Eğitim

Kozlu Belediyesi tarafından Kozlu’da bulunan tüm okullara köy okulları da dahil olmak üzere 42 adet ilkyardım çantası hediye edildi.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Kozlu Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kozlu’da tüm okullardaebeveyn ve öğrencilere verilecek eğitim ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında hazırlananyeni bir proje için imza töreni düzenlendi. Kozlu Belediyesi öncülüğünde, Milli eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle hazırlanan projenin diğer belediyelere ve ilçelere de örnek olması bekleniyor.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Kozlu Belediyesi personelinin katıldığı imza töreninde ebeveyn ve öğrencilere verilecek eğitim ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında hazırlanan proje tanıtıldı.

Proje kapsamında Kozlu Belediyesi tarafından, Kozlu’da bulunan tüm okullara, büyük okullara ikişer tane olmak üzere, köy okulları da dahil toplam 42 adet ilkyardım seti hediye edildi.

BELEDİYEMİZ HER DERDİMİZE DERMAN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök protokolün imzalanmasından önce yaptığı konuşmada şunları belirtti;

“Sağlıklı bir toplum sağlıklı bir nesilden geçer düsturuyla belediyemizle birlikte yapmış olduğumuz bir projenin imza törenindeyiz. Toplum olarak neslimizi ne kadar sağlıklı bir şekilde yetiştirebilirsek, o kadar sağlıklı bir toplum oluruz. Devletimizin en çok harcadığı kalemlerden bir tanesi sağlık harcamaları. Kozlu’muzda sağlık ve eğitim anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Belediye başkanımızda sağ olsun bize bu desteği vereceğini söyledi. Her derdimize derman olan belediyemiz bu anlamda da bize sahip çıktı. Özellikle kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyük okullarımıza ikişer tane olmak üzere ilkyardım seti tüm okullarımıza Kozlu Belediyemiz tarafından hediye edilecek. Aynı zamanda belediyemizin hemşireleri okullarımızdaki rehber öğretmenlerimizle birlikte temizlik alışkanlığı, obezite ile ilgili çalışmalar hakkında özellikle ebeveynlerin ve öğrencilerin eğitimine ağırlık verecekler” dedi.

KOZLU’DA BİR İLKİ BAŞLATIYORUZ

Toplumun ilerlemesi ve gelişmesinin eğitimin geliştirilmesiyle mümkün olacağını belirten Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin; “Bu anlamda biz belediye olarak Kozlu’daki gençlerimizin ve ailelerinin eğitimine büyük önem veriyoruz. Sayın Kaymakamımızın, Milli Eğitim Müdürümüzün, eğitim camiasının çalışkanlığından ve bizimle uyum içerisinde çalışmalarından bu cesareti alıyoruz. Bu anlamda ben bu camiaya özel teşekkür ediyorum.  Çünkü bizi bu konuda teşvik eden, yönlendiren bir kadro var. İleri bakış açımız hemen hemen aynı. Hepimiz toplumumuzun daha ileri gitmesi için uğraşıyoruz. Bunu da bizi destekler tavırlarıyla sağladığı için gerek kaymakamımıza gerekse milli eğitim müdürümüze yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu programı hazırlayalım dedik. Arkadaşlar eğitim kalemlerini belirlemişler. Bize de bildirdiler. Bunda beslenme, kişisel hijyen, obeziteyle savaş, zararlı madde alışkanlığıyla mücadele, ilkyardım, bulaşıcı hastalıklardan korunma, ergenlik çağında gelişim, zihinsel bedensel engelli çocuklara yaklaşım gibi ebeveynlerin ağırlıklı eğitileceği program olacak. Biz buna gerekli desteği sosyal hizmetler müdürlüğümüz vasıtasıyla sağlayacağız. Fiziki olarak da ne gerekiyorsa yapmayı protokolle anlaşmaya bağlayacağız. Tabi protokoller işin görünen şekli. Bizim zaten gönül bağımız o anlamda var. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Daha eğitimli, daha sağlıklı ebeveynler ve toplum yetiştirmek için inşallah Kozlu’da bir ilki başlatıyoruz. Çünkü daha önce bu tip uygulamalar yoktu. Bunun iyi bir ekibin, iyi bir çalışmanın ürünü olduğuna inanıyorum.

42 ADET İLKYARDIM ÇANTASINI HEDİYE EDİYORUZ

Çocukken bizlerde acil bir durum olsa öğretmenlerimiz telaşlanır sağa sola koştururdu. Benim de büyük kızım düştüğü zaman biz ilkyardım çantası bulamadık. Apar topar alıp çocuğumuzu hastaneye götürmek zorunda kalmıştık. Bu da çok elzem bir şey. Sosyal hizmetler müdürlüğümüz konuyu araştırdı. Güzel duvara monte edilebilen 26 İlçe okulumuzda, köyler de dahil olmak üzere büyük okullara ikişer tane verilerek toplam 42 adet ilkyardım çantasını okullarımıza hediye ediyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

DİĞER YÖRELERE ÖRNEK OLACAK

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Önleyici sağlık hizmetleri çağımızın en önemli hususlarından biri.  Genç nüfus olarak baktığımızda gerek sağlık masraflarının azaltılması ve gerekse çocuklarımızın geleceğe daha sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmeleri için hem ruhen, hem fiziken önleyici sağlık hizmetleri önemli. Önleyici sağlık hizmetlerinin en önemli bileşeni bu konuda gerek ebeveynlere gerekse çocuklara verilecek olan eğitimdir. Bu noktada belediye başkanlığımızın öncülüğünde, milli eğitim müdürlüğümüzün düzenlemesiyle yapılan bu faaliyet ziyadesiyle önemlidir. Ben, bu bir protokol olarak da olsun arzusu içerisindeydim. Belediye başkanlığımızın bu güzel hizmetinin diğer yörelere de örnek olacağını düşünüyorum. Buna benzer hizmetler Kozlu Belediyesi tarafından artık sıradan hale gelmekle birlikte birçok yerde aranan özel hizmetlerdir. Ben hangi okulumuza gitsem belediye başkanlığımızın bir katkısını görüyorum. Bu sebeple başta belediye başkanımıza ve değerli ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler aynı amaca aynı vatandaşımıza hizmet eden kurumlarız. Belediyeden her türlü desteği alıyoruz. Milli eğitim müdürlüğümüz çok hevesli, çok şevkli.  Her birimiz el birliğiyle ilçemizi her alanda eğitim başta olmak üzere birkaç kademe daha yukarı götürmek için canı gönülden çaba sarf ediyoruz. Yeni bir ilçe olmamıza rağmen bunun sonuçlarını yavaş yavaş almaya başladık. Ben gerek çocuklarımıza ve velilerimize verilecek eğitim konusunda gerekse ilkyardım setini tüm okullarımıza sağlamalarından dolayı başta Sayın Belediye Başkanımız ve kıymetli ekibine olmak üzere ilçe milli eğitim müdürümüz, okul müdürlerimize ve milli eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bu projeninde diğer belediyelere örnek olacak bir proje olacağına inanıyorum” dedi.

Protokolün Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök ve Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin tarafından imzalanmasının ardından okullara gidilerek ilkyardım çantaları teslim edildi.