LYS-4, 13 Haziran Cumartesi; LYS-1 ve LYS-5, 14 Haziran Pazar; LYS-2, 20 Haziran Cumartesi ve LYS-3, 21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

LYS sınavına başvuran adayların, sınav giriş yerleri belli oldu. Adayların, sınav giriş belgelerinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. (Sürücü Belgesi, Meslek Kimlik Kartları vb. diğer belgeler sınava giriş için yeterli sayılmayacaktır) Adayların sınav giriş haklarını kaybetmemeleri için kurallara uygun şekilde kimlik belgelerini edinmeleri gerekmektedir.

Türkiye’de 81 il merkezi ve Lefkoşa’da Beş Farklı oturum şeklinde gerçekleşecek olan LYS sınavında adaylar nelere dikkat etmelidir?

Sınav binalarında eşyalar, hiçbir nedenle emanete alınmayacak. Bu nedenle adaylar, yanlarında herhangi bir materyal getirmemelidir.

Kalem, silgi vb. araçlar getirilmemelidir.

Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra yasak olan araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav salonları, ÖSYM tarafından kurulacak olan güvenlik kameralarıyla izlenebilecek.

Adayların, Sınavdan 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları önemlidir…

DERYA AKTAŞ