Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İspanya Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ulusal Ajansı (ANECA) Başkanı Profesör Rafael Van Grieken ile görüştü

Bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere İspanya da bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İspanya Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ulusal Ajansı ANECA`nın başkanı Profesör Rafael van Grieken ile bir araya geldi. Görüşmede van Grieken İspanya yükseköğretim sistemi ve kalite güvence ajansının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede Prof. Özer de Türkiye`de yükseköğretimde son yıllarda yaşanan gelişmeler, büyüme ve gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Türkiye`de yükseköğretimde kalite güvence sistemi tartışmalarına da değinildi. Daha sonra ANECA`nın kalite güvence sistemi deneyimlerinden Bülent Ecevit Üniversitesinin nasıl yararlanabileceği tartışıldı ve yükseköğretim kurumlarının öğretim aktivitesinin performansını ve kalitesini değerlendirmeye yönelik olarak ANECA tarafından hazırlanmış olan çerçevenin Bülent Ecevit Üniversitesinde pilot bir çalışma ile uygulanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkan Vekili olan Prof. Özer, Profesör Rafael van Grieken ile ANECA ile AQAAIW arasında işbirliği imkânlarını ele aldılar.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sunmuş olduğumuz tüm hizmetlerin; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi aktivitelerinin hem kapasitesini hem de kalitesini artırmak için özel bir caba sarf etmekteyiz. Bu çerçevede üniversitemizde kalite güvence sistemi ile ilgili kalite süreçlerini başlatmış bulunmaktayız. İspanya Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ulusal Ajansı ANECA`nın başkanı Profesör Rafael van Grieken ile görüşmemizde üniversitemizle ilgili iki önemli karar aldık: İlk olarak, öğretim aktivitesinin performansını ve kalitesini değerlendirmeye yönelik olarak ANECA tarafından hazırlanmış olan çerçevenin üniversitemizde pilot bir çalışma ile uygulamaya koyacağız. Profesör van Grieken aynı zamanda Avrupa Akreditasyon Konsorsiyumu (ECA)’nun da başkanı. Bu nedenle, ikinci olarak ECA’nin sunmuş olduğu bir hizmetten üniversitemizi yararlandıracağız; üniversitemizin uluslararasılaşma boyutu ile ilgili sürecini başlatacağız. Tüm bu çalışmalar ve uygulamaların üniversitemizde kalite kültürünün genişlemesine ve yaygınlaşmasına önemli katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.