Makamlar çocuklara emanet

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kaymakamlık, Belediye ve milli eğitim müdürlüğü makamları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir süreliğine çocuklara teslim edildi.

Kdz. Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bazı makamlar temsili olarak çocuklara devredildi. Ereğli’de ilk tören Kdz. Ereğli Kaymakamlığında gerçekleştirildi. Kaymakam Çay makamını Kurtlar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kader Yavuz’a devretti. Makama oturan bayan Kaymakam, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerine talimatlar vererek okulunun eksiklerinin giderilmesini istedi. Ortaokul Öğrencisi Kader Yavuz konuşmasında “Yaptığım araştırmalara göre ülkemizde 957 tane erkek kaymakam bulunurken sadece 16 tane bayan kaymakam bulunmakta. Bir köy çocuğu ve bir bayan olarak, bu koltuğa oturmanın gururu içindeyim. Bana bu şansı veren yöneticilere ve öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilirim. Köy okulu olan okulumuz, teknolojik donanım açısından eksiklikleri var. Bir bilgisayar başına birkaç öğrenci oturuyor. Bu yüzden Öner Bey’den bilgisayar talep ediyorum. Bunun geri bildirimini lütfen bana yapın" dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, bayan kaymakamların ülkede başarılı işler yaptığını söyledi. Çay konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’de, bayan kaymakamlarda çok başarılı çalışmalar yapıyor. Seni, şimdiden kutluyorum kızım. Ben buradan ayrılıyorum. Artık yönetim, kaymakam hanımdadır. Bu vesileyle hem okul müdürümüzü hem öğretmenlerini kızımızın babasını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaymakamlık makamına gelen Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Akyürek ise gelen talimatlarla ilgili notunu aldığını ve en kısa sürede konuyla ilgilenerek geri dönüş yapacağını söyledi.

Kdz. Ereğli ilçe milli eğitim müdürlüğü makamını ise Sinitli İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Eren Berber devir aldı. İlkokul öğrencisi Berber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk bayramının önemini anlattı.

Nurdan ve Ahmet Oğuz Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi ve çocuk meclisi başkanı Tuana Alara Yalıkılıç ise Kdz. Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal' dan makamını devir aldı. Yalıkılıç, Fenişleri Müdürlüğü yetkililerini arayarak mahallelerde çocukların oynayabileceği alanların artırılması ve çocuk parkları yapılması talimatını verdi.

Yapılan makam devirleri sırasında öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. (İHA)