Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle ilgili detayları açıkladı. Buna göre 20 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar dersler online yapılacak. 31 Aralık'a kadar ise yüz yüze ya da online sınav yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin detaylarını açıkladı. Bakan Selçuk 20 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar derslerin online yapılacağını söyledi.

31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını, sınavlarla ilgili planlamanın salgının seyrine göre gerçekleştirileceğini belirten Bakan Selçuk, "Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak." dedi.

"TÜM KURUMLARDA UZAKTAN EĞİTİM OLACAK"

Uzaktan eğitim ile ilgili açıklamalarını sürdüren Selçuk, "Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacak. Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

YIL SONUNA KADAR 500 BİN TABLET DAĞITILACAK

"Özel Öğretim Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştıracağız. 500 bin tableti yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız.

Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürmektedir."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada yeni koronavirüs yasaklarını duyurmuştu.

İŞTE YENİ YASAKLAR:

* Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

OKULLAR YIL SONUNA KADAR ONLINE

* Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

* 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ

* Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

* Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

AVM'LERE SAAT KISITLAMASI

* Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

* Şehirlerdeki sigara içme yasağı sürecek.

* Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

* Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

(Kaynak: Karar)