Zonguldak Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki değişime tepki gösterdi. Zonguldak'ın kaybedeceğini savunan Kahveci, "İl  Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun'un gecen hafta görevden alınması  eğitim camiasında şaşkınlık yaratmıştır.  Görevden alınmasının nedenleri kamuoyu olarak bizler merak etmekteyiz. Oysa  19 yıllık AKP  dönemi içerisinde en başarılı olan müdürü  harcaması kendi ayağına taş vurmasıyla eş değerdir. Harun Girgin ,Turgut Özbek, Pervin Töre,Murat  Kapıcı gibi  İl MEM’leri Zonguldak  gördü. Bunlar arasında en başarılı olan Ali Tosun'un niçin harcandığını merak ediyoruz. Bize göre AKP içinde menfaat , rant ve çıkar çetesinin yada tarikat cemaatçilerin işine gelmeyen  ihale vb işlerinde köstek olacağı korkusu nedeniyle  görevden alındığını tahmin ediyoruz. Görevden alınması Zonguldak’a zarar verecektir. Zaten eğitim konusunda ülke genelinde çok geride kalan ilimiz, müdürün de görevden alınmasıyla daha da geriye gidecektir." dedi.

Kahveci'nin açıklaması şöyle:

"İl  Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun'un gecen hafta görevden alınması  eğitim camiasında şaşkınlık yaratmıştır.  Görevden alınmasının nedenleri kamuoyu olarak bizler merak etmekteyiz. Oysa  19 yıllık AKP  dönemi içerisinde en başarılı olan müdürü  harcaması kendi ayağına taş vurmasıyla eş değerdir. Harun Girgin ,Turgut Özbek, Pervin Töre,Murat  Kapıcı gibi  İl MEM’leri Zonguldak  gördü. Bunlar arasında en başarılı olan Ali Tosun'un niçin harcandığını merak ediyoruz. Bize göre AKP içinde menfaat , rant ve çıkar çetesinin yada tarikat cemaatçilerin işine gelmeyen  ihale vb işlerinde köstek olacağı korkusu nedeniyle  görevden alındığını tahmin ediyoruz. Görevden alınması Zonguldak’a zarar verecektir. Zaten eğitim konusunda ülke genelinde çok geride kalan ilimiz, müdürün de görevden alınmasıyla daha da geriye gidecektir. Bu durum muhalif olanlara yani bizlere diğerlerine büyük malzeme vereceği eleştiri konusu olacağı açıktır. Yiğidi öldür hakkını  ver objektif bir değirdirme yapmaya çalışan  bir  konfederasyon olarak doğrunun yanında yer alacağımızı her yerde deklare ediyoruz. Doğruları ve yanlışları açıklamaktan kaçınmayız. Elbette yanlışları vardır ancak görevden alınacak bir gözle görünen bir  hatası olduğunu düşünmüyoruz. Olsaydı açıkça basına bizler de diğerleri de  tepkisini  ortaya koyarlardı. İlk ziyaretimizde doğru işlerde yanında olacağımızı, yanlış işlerde karşısında olacağımızı belirtmiştik. Şimdi ise yanlışın karşısındayız. Bizden değil diye değil doğruları açıklamak da bir erdemdir. İşte biz bunu yapıyoruz.

         Başarılı bir müdürün hakkında  kim ne söyleyebilir? Ali tosun döneminde tarihimizde ilk defa çalışan kesim   yani camiamız çok iyi bir promosyona  kavuştu. Soruyoruz? Diğer müdürler ne yaptı? Hepsi kamu çalışanlarının haklarını simit gibi sattı.. Doğru mu, doğru. Tarihimizde ilk defa sınavlarda müdür, müdür yardımcılarının  puanlarını şeffaf bir şekilde yayınladı mı? Yayınladı. Diğerleri ne yaptı? Yayınlamadı . Tarihimizde ilk defa  okullara hijyen malzemeler ve kırtasiyesi ihtiyaçları gönderildi mi? Gönderildi. Diğerleri gönderdi mi? Hayır. Depreme dayanıklı  olmayan bazı okulları yıktırıp ivedilikle yenilerini yaptırmaya başladı mı? Başladı. Diğerleri  ise Ereğli Anadolu lisesini 5 senede   oda diğer bürokratların  zorlamasıyla yaptırıldı.  Gazi Orta Okulu  kaç senede yapıldı. Milli Eğitime hakim oldu mu? Yani ben buradayım dedi mi? Dedi. Diğerleri hakim oldu mu ? Hayır. Öyleyse niçin görevden alınıyor bunun kamuoyuna  açıklanması gerekmektedir.  Zonguldak yaz boz tahtasına  döndürülmesine hiç kimsenin hakkı yoktur. AKP bu yükün altında ezilmeye , Zonguldak’ta  eğitimde kaybetmeye devam edecektir.

 Ali Tosun’un yerine atanan Milli Eğitim Müdürü ise ikinci Pervin Töre vakası olur mu, olmaz mı? Göreceğiz.  Çünkü  Marmaris’teki çalışmaları basına yansıdı.  Basına bakıldığında algılamadan  baştan kaybetti. Yılbaşı kutlamalarına  Marmaris’te ses çıkaran bir müdür olarak tanınıyorsa çağdaş eğitimden  ve Atatürkçü bir politika izleyeceğini düşünmüyoruz. Umarız bizi mahcup eder. Yeni görevinde başarılar dilerken, doğru işler yaparsa yanında, yanlış  işler yaparsa karşısında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Zonguldak basın yönünden muhalefet yönünden çok güçlü. Zonguldak’ta  vali, emniyet müdürü,  başkan vb dayanmıyor . Konfederasyon olarak yeni atanan İl MEM müdürü ve yeni bakandan hiçbir beklentimiz yoktur.  Sonuç olarak Zonguldak kaybetmeye devam edecektir." (Haber Merkezi)